«Χακί συνδικαλισμός»: Ποιοί ζητούν την προστασία του ΥΠΕΘΑ;

Ο «χακί συνδικαλισμός» μπαίνει σε νέες περιπέτειες μετά την δημιουργία νέων Ενώσεων οι οποίες προκαλούν την δυσφορία των ήδη θεσμοθετημένων.

Απαντώντας στο φαινόμενο της δημιουργίας νέων Ενώσεων οι Μακεδόνες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν απο το υπουργείο Άμυνας να εξασφαλίσει την εφαρμογή του νόμου.

Σε επιστολή που έστειλαν και καταγγέλουν το φαινόμενο θυμίζουν τι ισχύει με τον νέο νόμο και αναφέρουν πως είναι το μόνο σωματείο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε την επιστολή:

ΠΡΟΣ: ΥΠ.ΕΘ.Α.

ΚΟΙΝ:   Βουλευτές  Ε.Κ. – Μ.Μ.Ε.

Σας αναφέρουμε ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας είναι ένα Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ.αριθμ  731/2013 απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, καταχωρημένο στα μητρώα αυτού Α.Μ 9383 από το 2013. Επίσης σας αναφέρουμε πως η Ένωση μας εναρμόνισε το καταστατικό της σύμφωνα με τον Νόμο 4407/2016 με την υπ’αριθμ. 7Σ/2017 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.

Εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ιδρύθηκαν πρόσφατα νέα σωματεία – Ενώσεις, ως «Περιφερειακές Ενότητες».

Παρόλο όμως που υπάρχει η απόφαση 794/2017 του Πρωτοδικείου Αθηνών που σε ανάλογη περίπτωση αποφάσισε πως ο Νόμος επιβάλλει “ …τη σύσταση μιας μόνο Περιφερειακής Ένωσης σε κάθε Περιφέρεια”, οι παραπάνω «Ενώσεις» προχώρησαν σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και εκπροσώπων τους στην Π.Ο.Ε.Σ., δευτεροβάθμιο σωματείο στο οποίο δεν ανήκουν.

Μάλιστα οι Γενικές Συνελεύσεις τους πραγματοποιήθηκαν στις κατά τόπου Λ.Α.Φ. και πιθανόν έχουν ζητήσει από τους Σχηματισμούς που βρίσκονται στα γεωγραφικά τους όρια, συναντήσεις με τους Διοικητές τους αλλά και παραχώρηση χώρων για να στεγάσουν τα γραφεία τους, κάτι που πιθανόν δεν δικαιούνται.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί αφενός μεν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Ενώσεων και αφετέρου δε ένα κλίμα στρέβλωσης της εικόνας της συλλογικής έκφρασης των Στρατιωτικών.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας προσπαθεί να μην κάνει χρήση ακόμα κάθε Νόμιμου δικαιώματος της προκειμένου να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των Ενώσεων και την προστασία των Στρατιωτικών μελών της, αλλά και από την άλλη αυτή η κατάσταση και αυτό το θολό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε για την εξέταση του σοβαρού αυτού ζητήματος που έχει ανακύψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ