Χαλκιδική: Συγκίνηση στην ταφή των λειψάνων του ήρωα της Κύπρου Παύλου Παυλούδη – ΦΩΤΟ

ΚΗΔΕΙΑ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥΔΗΣ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, η ταφή των λειψάνων του ήρωα της Κύπρου Παύλου Παυλούδη.

Ένας ακόμα ήρωας της Κύπρου ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Πεζικού Παύλος Παυλούδης επέστρεψε στην Πατρώα γη, τον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, για να ταφεί με τιμές ήρωα, μαζί με τα λείψανα άλλων έξι στρατιωτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στο μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974.

Βαθιά συγκίνηση σήμερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο, όπου σύσσωμο το χωρίο υποδέχτηκε τα λείψανα του ήρωά του. Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή, παρουσία συγγενών, επίσημων, κατοίκων και στρατιωτικού αγήματος τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια έγινε η ταφή των λειψάνων στο Μνημείο Ηρώων πεσόντων στο ναό της Αγίας Παρασκευής.

ΚΗΔΕΙΑ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥΔΗΣ

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, ο Διοικητής ΓΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος, Κωνστατίνος Α. Κούτρας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος, Ηλίας Λεοντάρης, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπ. Ντέμπλας, ο πρόεδρος της κοινότητας, Αγαπητός Παρδάλης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

ΚΗΔΕΙΑ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥΔΗΣ

“Με συγκίνηση και σεβασμό υποδεχόμαστε σήμερα στην εκκλησία μας τον Ήρωα Παύλο Παυλούδη! Σήμερα αισθανόμαστε τιμή και δέος! Σήμερα αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, είναι ο αδελφός που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε…” ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Αγαπητός Παρδάλης.

ΚΗΔΕΙΑ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥΔΗΣ

Ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Πεζικού Παύλος Παυλούδης υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ με το βαθμό τότε του Λοχία. Τα ίχνη του χάθηκαν στις 16 Αυγούστου 1974 στις μάχες με τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, οστά του εντοπίστηκαν σε περιοχή του Τουρκοκυπριακού χωριού Κιόνελι και ταυτοποιήθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου το 2018.

Πηγή: halkidikinews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ