Χανιά: Τοποθετούνται οι γέφυρες τύπου Belley του Στρατού στον «λαβωμένο» Πλατανιά

Άμεση αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών με την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας στον Πλατανιά. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου πέντε ημέρες
 
 
Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές εργασίες για την τοποθέτηση, στη δυτική πλευρά του Πλατανιά, της γέφυρας τύπου Belley . Στόχος είναι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία μετά την κατάρρευση μεγάλου τμήματος του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο.
Οι εργασίες ξεκινούν σήμερα με την αποξήλωση και απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας που κατέρρευσε και στην συνέχεια οι μηχανικοί του στρατού ξεκινούν την συναρμολόγηση και τοποθέτηση της γέφυρας Μπέλει.
Από το πρωί, προσωπικό από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα μετέφεραν τα πρώτα τμήματα της γέφυρας Μπέλεϋ, κοντά στο σημείο της παλαιάς οδού Χανίων – Κισάμου, ενώ παράλληλα ξεκινά η συναρμολόγηση και τοποθέτηση της γέφυρας.
Η ολοκλήρωση των εργασιών, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, εκτιμάται σε λίγες ημέρες, ενώ η συγκεκριμένη γέφυρα θα έχει μήκος 30 μέτρα και πλάτος ικανό, έτσι ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.
Υπενθυμίζεται πως στα Χανιά και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο της 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε βρίσκεται μια ακόμη γέφυρα Μπέλει η οποία στην συνέχεια αναμένεται να μπει στο Πατελάρι.
Παράλληλα, όπως είπε χθες ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στην Αθήνα έχουν ετοιμαστεί δύο ακόμη γέφυρες για να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν στα Χανιά.
Αυτό το είδος γέφυρας που επινοήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συναρμολογείται σχετικά εύκολα καθώς δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή βαρύς εξοπλισμός ενώ τα στοιχεία της γέφυρας, κατασκευασμένα από υλικά όπως ξύλο και μέταλλο είναι αρκετά ελαφριά.
Να υπενθυμίσουμε ότι χθές στην περιοχή βρέθηκε ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης ώστε να συντονίσει το έργο των ΕΔ διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει και επιπλέον ενίσχυση αν χρειαστεί.

 
Σε δηλωσή του από την περιοχή επισήμανε:
«Ήρθα σήμερα, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ώστε να βοηθήσουμε την Περιφέρεια, να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε από τις ζημιές που έχουν προκύψει. Έχω εικόνα από τους δικούς μου μηχανικούς και από την Περιφέρεια, και από τον Περιφερειάρχη τον κ. Αρναουτάκη με τον οποίο και έχω μιλήσει, και με τον κ. Σπίρτζη. Απλά θα δούμε πως θα στήσουμε τώρα το επιτελείο. Ήδη από σήμερα το πρωί φορτώσαμε δύο γέφυρες Belley, είναι ήδη στον Πλατανιά και από αύριο το πρωί αισιοδοξούμε ότι θα ξεκινήσουμε τις αποκαταστάσεις, να τοποθετηθεί η πρώτη γέφυρα και θα δούμε στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια πως μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να συνδράμουμε στην αποκατάσταση της επικοινωνίας των χωριών της Δυτικής Κρήτης, γιατί από ότι βλέπουμε έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.
Ελπίζουμε ότι πολύ γρήγορα θα τα καταφέρουμε».
 
Με πληροφορίες από neakriti.gr, flashnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ