“Ξεβράκωτοι” οι Πυροσβέστες – σε "βελούδινες" θέσεις οι "ημέτεροι"

Χωρίς… όπλα ρίχνονται στη μάχη οι Πυροσβέστες μας, όταν η κυβέρνηση συνεχίζει να προσλαμβάνει σωρηδόν σε «βελούδινες» θέσεις ημετέρους -ποιος θέλει να παλεύει με τις φωτιές;

 
 
 
ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ
Με γηραιά πυροσβεστικά αεροσκάφη, οχήματα που θα έπρεπε να έχουν… συνταξιοδοτηθεί εδώ και χρόνια, με πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, με μεγάλα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό μάχονται με τα μεγάλα πύρινα μέτωπα οι Πυροσβέστες μας.
Η μειωμένη επιχειρησιακή δυνατότητα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματα στον υπουργό Τόσκα από το χειμώνα, αναμφίβολα φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης των τραγικών αποτελεσμάτων των πυρκαγιών…

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τα εναέρια μέσα είναι:

  • Εννέα CL 215 και τέσσερα CL 415 – Σημειώστε πως τέσσερα 415 έχουν συντριβεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης τα Καναντέρ CL-215 είναι 40 χρόνια στον αέρα, εμφανίζουν συνεχείς βλάβες, δηλαδή μειωμένη επιχειρησιακή δυνατότητα.
  • 19 αεροσκάφη Pezetel τα οποία μπορούν να ανεφοδιαστούν μόνο από αεροδρόμια.
  • Τρία στρατιωτικά Chinook με κάδο
  • Σε ότι αφορά τα οχήματα εδάφους, ο στόλος διαθέτει μόλις 1.858 υδροφόρα πυροσβεστικά και 1.101 βοηθητικά για όλη την επικράτεια.βΑπό αυτά τα περίπου 800 είναι ηλικίας άνω των 15 ετών, ενώ κατά μέσο όρο το 30% του συνολικού στόλου δεν επιχειρεί λόγω βλαβών. Κάποια από αυτά μάλιστα είναι παροπλισμένα.

Και όλα τα παραπάνω όταν στον προϋπολογισμό -σε σχέση με το 2016- έχει γίνει συρρίκνωση των δαπανών για τις αμοιβές των εποχικών πυροσβεστών κατά 1.571.000 ευρώ.
Μείωση δαπανών για υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες κ.α. κατα 500.000 ευρώ.
Μείωση 2.391.000 ευρώ για προμήθεια ειδών συντήρησης, 981.000 ευρώ για ελαστικά και ανταλλακτικά κλπ…
Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει κάνει νέο ρεκόρ στις προσλήψεις συμβασιούχων με τον αριθμό να αγγίζει τους 80.000, παρουσιάζοντας αύξηση 40% μέσα σε 10 μήνες….
Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ