Χήρα στρατιωτικού με ανήλικο καλείται να περάσει τον μήνα με …19,58 ευρώ!!!

Ένα απάνθρωπο περιστατικό καταγγέλει ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α με χήρα στρατιωτικού με ανήλικο που το ΤΠΔ της άφησε από τη προσωρινή σύνταξη …19,58 ευρώ

 

 

Ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σε χήρα στρατιωτικού που καλείται να ζήσει η ίδια και το 8χρονο παιδί της με …19,58 ευρώ, αφού αυτό είναι το ποσό που απέμεινε από την προσωρινή σύνταξη μετά την είσπραξη 216,58 ευρώ, από το ΤΠΔ για δάνειο.

Το πραγματικά τραγικό περιστατικό φέρνει στην επικαιρότητα ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α ο οποίος καλεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να παρέμβει άμεσα ώστε να επιλυθεί το εν λόγω θέμα και να καλέσει την χήρα να συζητήσει μαζί της, μήπως και εμπίπτει στις πρόσφατες διευκολύνσεις που ανακοίνωσε το Ταμείο.

Ειδικότερα όπως καταγγέλει ο Σύλλογος η κυρία Ε.Κ., άνεργη, με μικρό παιδί μόλις 8 ετών είχε την ατυχία να χάσει τον στρατιωτικό σύζυγό της τον Ιούνιο του 2017 και άρχισε πριν μερικούς μήνες να της χορηγείται προσωρινή σύνταξη 324 ευρώ καθαρά γι αυτήν και το παιδί της.

Η οικογένεια της χήρας πριν τον θάνατο του συζύγους της είχε αποκτήσει ένα στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Μετά το θάνατο του συζύγου της ζήτησε από το ΤΠΔ ν’ αρχίσουν να κρατάνε τις δόσεις μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Και έτσι γινόταν στην αρχή.

Δυστυχώς και χωρίς καμία ειδοποίηση είδε στην πληρωμή του Αυγούστου να τις κατατίθεται, όπως φαίνεται και στο σχετικό αποδεικτικό, μόλις 19,58 ευρώ αντί για 216,58 ευρώ. Το ΤΠΔ πήρε από τη σύνταξη των 216,58 ευρώ, με το έτσι θέλω, τα 196,80 ευρώ. Χρειάστηκαν 34 τηλεφωνήματα σε ΕΦΚΑ, ΓΛΚ, ΤΠΔ για να μάθει τελικά από που προέρχεται η κράτηση αυτή.

Η υπόθεση που μπορεί να υπάρχουν και πολλές ακόμα ελπίζουμε να αποτελεί πραγματικά κάποιο τεχνικό πρόβλημα και να επιλυθεί άμεσα. Έρχεται όμως να αναδείξει τη τραγική κατάσταση που βιώνουν οι χήρες και αντί από τη κυβέρνηση να στηριχτούν βρίσκονται αντιμέτωπες σε καταστάσεις που βάζει θέμα ακόμα και της πραγματικής επιβιωσής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ