Χίος: Τα ΜΑΤ έσπασαν αυτοκίνητα, έβρισαν, πρόσβαλαν και μετά έφυγαν! – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

ΧΙΟΣ

Μάλλον στην κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν κατάλαβαν τίποτα από τα χθεσινά έκτροπα και όσα ακραία έγιναν χθες στη Χίο και έδωσαν και σήμερα συνέχεια.

Ο Πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλία για «εκτόνωση της κρίσης» και οι δυνάμεις των ΜΑΤ άρχισαν να αποσύρονται σήμερα από Χίο και Λέσβο. Τα όσα συνέβησαν όμως και καταγράφηκαν από κάμερες κατά την αποχωρησή τους από τη Χίο στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης των δυνάμεων των ΜΑΤ μόνο προς εκτόνωση δεν οδηγούν.

Λειτουργώντας με χουλιγκάνικες μεθόδους όπως μεταφέρουν τοπικά μέσα λίγο πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο «Νήσος Ρόδος» στο Λιμάνι των Μεστών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, φορώντας πολιτικά ρούχα, πήραν κράνη και ρόπαλα και αφού έριξαν δεκάδες χημικά προς τους συγκεντρωμένους, πήδησαν την περίφραξη του λιμένα και έσπασαν οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους.

Μάλιστα έφθασαν στο αισχρό σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Τουρκονήσια, χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και την ώρα που ο καταπέλτης έκλεινε όπως φαίνεται στη κάμερα καταγράφουν τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και χειρονομίες.

Τα ΒΙΝΤΕΟ από τα όσα έγιναν το μεσημέρι που κατέγραψαν οι κάμερες των τοπικών μέσων alithia.gr και politischios.gr είναι αποκαλυπτικά και δεν κοσμούν την ελληνική αστυνομία και σίγουρα δε θα πρέπει να νιώθει περήφανος ο πολιτικός τους προϊστάμενος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά των ανδρών των ΜΑΤ, που επιβιβάστηκαν το μεσημέρι στο «Νήσος Ρόδος» από το λιμάνι των Μεστών αφού επιτέθηκαν με πολιτική περιβολή και αντιεπαγγελματικά κατά πολιτών, με δακρυγόνα και σπάζοντας αυτοκίνητα κατατίθεται στο Λιμεναρχείο Χίου, άνδρες του οποίου καθώς και η Λιμενάρχης Χίου έζησαν από κοντά τα θλιβερά γεγονότα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ