Χουντής: Ζητάει παρέμβαση Ευρωκοινοβουλίου στις τούρκικες προκλήσεις

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητεί ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής μετά την αποκάλυψη πως η Τουρκία συνδέει τους 8 στρατιωτικούς με τους δυο Έλληνες.
 
 
Επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζίμερ Γκάμπι απέστειλε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής με αφορμή την επιστολή προς το Ευρωκοινοβούλιο, του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου 2018 που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στην οποία της ζητεί την άμεση παρέμβασή της στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όπως τονίζεται στην γραπτή του ανακοίνωση, ο κ. Χουντής ζητεί την παρέμβαση της προκειμένου να υπάρξει επίσημη δημοσιοποίηση και απάντηση, στην απαράδεκτη επιστολή του Τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος συσχετίζοντας ευθέως την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, με τη σύλληψη και πολύμηνη κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ζητά την άμεση παράδοση των 8, προκειμένου να υπάρξει «δίκαιη δίκη για τους 2 Έλληνες».
Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ επιθυμεί να υπάρξει κατάλληλη απάντηση από τον πρόεδρό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ταγιάνι ο οποίος, «αφού ενημερώσει τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της ΕΕ, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων αξιωματικών».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ