Χριστοδούλου: Το παρασκήνιο της επίσκεψης στην Αίγυπτο

Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου βρέθηκε πρόσφατα στην Αίγυπτο, ακολούθησε επαφή του ΥΕΘΑ με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Sameh Shokry

Οι μέρες που έρχονται αναμένονται να είναι πολύ δύσκολες όχι μόνο για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά για την ευρύτερη περιοχή μας λόγω της επιθετικής και προκλητικής στάσης της Τουρκίας έναντι σχεδόν όλων των γειτόνων της.

Σε αυτό το σκηνικό η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας είναι το ισχυρό χαρτί και της χώρας μας αλλά και των συμμάχων της και η ένταση των διμερών ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα αποδεικνύεται τώρα ότι ήταν η σοφή και σωστή κίνηση.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ αναλαμβάνει βαρύτατο φορτίο και η εκτίμηση αλλά και οι προσδοκίες που υπάρχουν στο πρόσωπο του αποδεικνύονται από την πρόσφατη αποστολή που ανέλαβε στην Αίγυπτο η οποία δεν ήταν μια απλή επαφή στα πλαίσια της Στρατιωτικής Διπλωματίας.

Λίγες μόλις ώρες μετά τον λεκτικό «πόλεμο» Αιγύπτου – Τουρκίας που προκάλεσε η δήλωση Τσαβούσογλου ο οποίος αμφισβήτησε την συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου του Δεκεμβρίου του 2013 η Αίγυπτος κάλεσε δια του ομολόγου του τον Έλληνα Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας να μεταβεί στην Αραβική Δημοκρατία για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Ας μην ξεχνάμε πως ο άξονας Ισραήλ, Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας είναι η μόνη αξιόπιστη απάντηση στην Τουρκία η οποία θέλει να καταπατήσει τα δικαιώματα των κρατών της περιοχής και να αρπάξει τον υποθαλάσσιο πλούτο τους.

Οι Αιγύπτιοι για ακόμα μια φορά πείστηκαν πως μπορούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη  στην χώρα μας και πως η Π.Α. είναι φρούριο αλλά αν χρειαστεί και λόγχη που εγγυάται την σταθερότητα στην περιοχή. Κάτι που έχει επικοινωνηθεί σε όλη την Αιγυπτιακή κυβέρνηση και αυτό αποτυπώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και στην συνάντηση του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ με τον ΥΕΘΑ που έγινε λίγο αργότερα στην 54η διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου να έχει συναντήσεις και με ομολόγους του όχι μόνο της περιοχής αλλά και Ευρωπαίους που προσβλέπουν στην ισχύ της Π.Α. για την διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθεροτητας στην περιοχή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ