Χριστοδούλου: «Ο Μητσοτάκης έκλεισε τις γαλλικές φρεγάτες χωρίς να το ξέρουν οι αρχηγοί των Όπλων» – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη, ενδεικτική και της στάσης του πρωθυπουργού στα θέματα εξοπλισμών και Εθνικής Άμυνας, προχώρησε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Χριστοδούλου αποκάλυψε πως τον Σεπτέμβριο του 2019 εποχή που ήταν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημερώθηκε από τρίτους πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στο Παρίσι, έκλεισε συμφωνία για την αγορά δύο φρεγατών, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξοπλισμών που σχεδίαζε εκείνη την εποχή το Πεντάγωνο σε συνεργασία με το Ναυτικό , καθώς η κίνηση αυτή από μόνη της ήταν αποσπασματική.

Ο επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης και την εκπομπή «Επί του θέματος», δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη απόφαση ως πολιτική κίνηση, εάν και εύλογα δημιουργούνται τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να προχωράει σε τέτοιες κινήσεις που εκτός από αλαζονεία, επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με δεκάδες εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών, χωρίς πρώτα να συμβουλευτεί τους θεσμοθετημένους φορείς για αυτήν τη δουλειά, όπως είναι οι αρχηγοί των Όπλων των Ε.Δ.

Η αποκάλυψη αυτή μάλιστα έρχεται τη στιγμή που η χώρα –όπως έχει ανακοινωθεί– θα προχωρήσει σε εξοπλιστικό σχέδιο μαμούθ, το οποίο όπως σχολίασε ο Πτέραρχος ε.α, θα πρέπει να σχεδιαστεί με γνώμονα την αναλογία κόστους και οφέλους. Βέβαια εάν η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού (να αγνοεί δηλαδή το επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων) αποδειχτεί πως είναι μέρος μιας νέας νοοτροπίας του επιτελικού κράτους, θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και ως προς τον σχεδιασμό, αλλά και τη σκοπιμότητα του νέου εξοπλιστικού προγράμματος.

 

Πηγή: efsyn

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ