Ο ΥΕΘΑ στις πληγείσες περιοχές Θάσο και Χαλκιδική – Η συμμετοχή του Στρατού – ΦΩΤΟ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΣΟΣ

Αυτοψία τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία σε Θάσο και Χαλκιδική πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, μετέβησαν σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 ως επικεφαλής Κυβερνητικού Κλιμακίου, στις πληγείσες από τα πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές στη Χαλκιδική και στη Θάσο.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινωτκών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη αρχικά στην περιοχή Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής και εν συνεχεία στη νήσο Θάσο όπου και πραγματοποίησε αυτοψία.

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΣΟΣ

Αμέσως μετά την επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης έκανε την εξής δήλωση:

«Καλό είναι να υπάρχει συντονισμός όλων όσων κληθούν τις επόμενες ώρες να θωρακίσουν όσο μπορούν την περιοχή, δεδομένου ότι αύριο βράδυ έχουμε το ενδεχόμενο νέας θεομηνίας.

Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός που πρέπει να γίνει ξεκινώντας από τη Δημοτική Αρχή, πηγαίνοντας στην Περιφέρεια και φτάνοντας στην Κεντρική Διοίκηση για να εκπονηθεί ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης αυτών και άλλων περιοχών».

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΣΟΣ

Κατόπιν συνεννόησης με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν διατεθεί μηχανήματα έργων διαφόρων ειδών και κατηγοριών του Δ’ Σώματος Στρατού στη Θάσο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες και να γίνει αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΣΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ