Ο ΥΕΘΑ σε 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και ΑΤΑ – Τι θα πει αύριο στο Συμβούλιο Άμυνας

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 1Η ΣΤΡΑΤΙΑ

Στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και μετά θα επισκεφθεί το ΑΤΑ. Ωστόσο αύριο πραγματοποιείται Συμβούλιο Άμυνας.

Στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ έφτασε εδώ και λίγη ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όπως αναμένεται θα ενημερωθεί από το Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο για το έργο και την αποστολή αλλά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες τόσο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ όσο και για τους σχηματισμούς που υπάγονται σε αυτήν το Γ’ ΣΣ και το Δ’ ΣΣ.

Ο ΥΕΘΑ συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη. Παρόντες στην επίσκεψη επίσης είναι ο Διοικητής του Γ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, καθώς και ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Στη συνέχεια ο υπουργός θα επισκεφθεί το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) που βρίσκεται στη Λάρισα και θα έχει την ίδια ενημέρωση από τον Αρχηγό του, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Με αυτές τις δύο επισκέψεις κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος της ενημέρωσης – το προηγούμενο διάστημα είχε επισκεφθεί το Αρχηγείο Στόλου και την ΑΣΔΕΝ – του νέου υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου για το έργο και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των μεγαλύτερων σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οπότε το Συμβούλιο Άμυνας που θα πραγματοποιηθεί αύριο είναι κάτι το προγραμματισμένο και αναμενόμενο καθώς ο υπουργός θα ακούσει και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και θα δώσει τις κατευθύνσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σκοπός της πολιτικής ηγεσίας είναι με την άφιξη του φθινοπώρου να έχουν πλήρη εικόνα για όλα τα ζητήματα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά να έχουν δοθεί και συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται.

Άλλωστε τόσο η τουρκική επιθετικότητα όσο και και τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν στις ΕΔ δεν επιτρέπουν περιθώρια μεγάλης αναμονής και προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Αυτό το γνωρίζει τόσο ο υπουργός αλλά κυρίως ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής που είναι πολύ καλός γνώστης των αναγκών των ΕΔ – ειδικά του Στρατού Ξηράς – και των στελεχών τους και που όλο αυτό το διάστημα έχει σταθεί πολύτιμος αρωγός στο έργο του ΥΕΘΑ. Κάτι που δίνει μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον.

 

ΦΩΤΟ: larissanet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ