ΥΕΘΑ: Τι γίνεται με τη χρέωση αδειών λόγω κορoνοϊού σε κανονικές άδειες στα στελέχη των ΕΔ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τι απαντά ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος για τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν σχετικά με τη χρέωση αδειών λόγω κορονοϊού σε κανονικές άδειες στα στελέχη των ΕΔ.

Για τις διαμαρτυρίες στελεχών σχετικά με τη χρέωση των αδειών λόγω πανδημίας σε κανονικές άδειες στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων απαντά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Μαρία Κομνηνάκα, Θανάσης Παφίλης.

Όπως τονίζει ο ΥΕΘΑ «Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Χρέωση αδειών λόγω πανδημίας κοροvονοϊού, σε κανονικές άδειες στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω, τα ακόλουθα: Με την από 11-03-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’55), δόθηκε η δυνατότητα στη Διοίκηση να προσδιορίζει τον αριθμό του προσωπικού που θα πρέπει να ευρίσκεται καθημερινά στην υπηρεσία, με δυνατότητα εκ περιτροπής εργασίας ή και με τον ορισμό κατ’ εξαίρεση προσωπικού ασφαλείας.

Επίσης, με συναφή διαταγή του ΓΕΕΘΑ, καθορίστηκε ότι η στελέχωση των Μονάδων-Υπηρεσιών, κατά την κρίση των Διοικητών – Διευθυντών και αναλόγως των αναγκών που διαμορφώνονται από επιχειρησιακές υποχρεώσεις, οφείλει να είναι η δυνατόν λιγότερη και όχι κάτω από το 50% της υπηρετούσας δύναμης, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού που θα απουσιάζει με άδεια ειδικού σκοπού.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στις άδειες που χορηγούνται στο προσωπικό της 88 ΣΔΙ, δεν έχει υποχρεωθεί κανένα στέλεχος να λάβει άδεια από τις δικαιούμενες (Κανονική ή ΑΜΔ), καθώς η χορήγησή τους γίνεται μόνο κατόπιν αναφοράς τους, με βάση την επιθυμία τους και με τους περιορισμούς που ισχύουν για τις μετακινήσεις, την τρέχουσα περίοδο, λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον,οι Διοικήσεις των Μονάδων – Ανεξαρτήτων Υπομονάδων χορηγούν το σύνολο των προβλεπόμενων απαλλαγών μετά από εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, με βάση την κείμενη νομοθεσία καθώς και τις απαλλαγές οι οποίες δεν είχαν χορηγηθεί τις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και υποχρεώσεων.

Επίσης, χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού στο σύνολο των δικαιούμενων. Τέλος τα ανωτέρω ισχύουν και για το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στη νήσο Λήμνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ