ΥΕΘΑ: Το υπουργείο Οικονομικών υπεύθυνο για την καταβολή αποζημιώσεων στα στελέχη του ΣΞ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Για τις οικονομικές αποζημιώσεις στελεχών του Στρατού Ξηράς απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Άνιση μεταχείριση στις οικονομικές αποζημιώσεις των στελεχών του Στρατού Ξηράς».

Όπως τονίζει ο ΥΕΘΑ: «Η καταβολή αποζημίωσης για εκτέλεση υπηρεσιών ή για εκτέλεση αργιών ή και για συμμετοχή σε ασκήσεις συναρτάται από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού κάθε Κλάδου και συναφώς τους σχετικούς περιορισμούς που τους διέπουν (ανάληψη υποχρεώσεων εντός ύψους διατιθέμενων πιστώσεων), σύμφωνα με τις ισχύουσες δημοσιολογιστικές διατάξεις και τους στόχους του εφαρμοζόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».

«Πέραν των ανωτέρω, όμως, το ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό και λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές-επιχειρησιακές του ανάγκες, τον σημαντικό αριθμό του δικαιούχου προσωπικού του Στρατού Ξηράς, καθώς και τις υφιστάμενες δυνατότητες του Π/Υ του ΓΕΣ, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η καταβολή της υπόψη αποζημίωσης», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ