ΥΕΘΑ: Εγκαινίασε την ανακαινισμένη πτέρυγα χειρουργικής του ΝΝΑ δωρεά της Αλίκης Περρωτής – ΦΩΤΟ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΝΑ

Μια ακόμα σημαντική δωρεά στις ΕΔ πραγματοποιήθηκε από την Αλίκη Περρωτή με την ανακαίνιση της πτέρυγας χειρουργικής του ΝΝΑ που εγκαινίασε χθές ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, εγκαινίασε την ανακαινισμένη Νοσηλευτική Πτέρυγα του Χειρουργικού Τομέα (4Ν) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου ΛΣ Σταμάτιου Ράπτη.

Η ανακαίνιση της Νοσηλευτικής Πτέρυγας αποτελεί δωρεά της κ. Αλίκης Περρωτή. Με απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, η Πτέρυγα 4Ν θα μετονομαστεί σε Πτέρυγα «Αλίκη Περρωτή».

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΝΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε ότι «το κοινωνικό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων εκτείνεται, μεταξύ άλλων, και σε δομές μέριμνας και ανακούφισης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό το σύστημα δομών μέριμνας, σήμερα έγινε ακόμα πλουσιότερο, χάρη σε μία ευγενική και ατομική πράξη καλοσύνης και προσφοράς. Επομένως αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για τη σημερινή τελετή των επίσημων εγκαινίων της πλήρους αναβαθμισμένης και ανακαινισμένης πτέρυγας 4Ν του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών».

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΝΑ

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας που παρέχουν το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, αλλά και όλα τα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων «χάρη στη μέριμνα των Γενικών Επιτελείων και κυρίως, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού τους.

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΝΑ

Καμία δομή υγείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο φόρτο των προβλημάτων, ιδίως τα τελευταία αρκετά προβληματικά χρόνια, αν δεν υπήρχε η συμβολή και η μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού των δομών υγείας», ενώ τόνισε ότι η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα υγείας, επιδιώκοντας το καλύτερο αποτέλεσμα, πάντα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «σε μία κοινωνία δεν υπάρχει μόνο το κράτος και η επίσημη πολιτεία. Όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένως, ιδίως σε καιρούς κρίσης, όταν οι πόροι μειώνονται, αλλά οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, υπάρχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία και η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, που δίνει ουσιαστικές λύσεις σε καίρια θέματα, συμπληρώνοντας την πολιτεία».

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΝΑ

Απευθυνόμενος στην κ. Αλίκη Περρωτή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «πέρα από τη χαρά μου, θα ήθελα να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη μου εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων για τη γενναιόδωρη προσφορά της κ. Περρωτή, η οποία ανέλαβε την πλήρη χρηματοδότηση του έργου της αναβάθμισης και ανακαίνισης της πτέρυγας που σήμερα εγκαινιάζουμε. Η κ. Αλίκη Περρωτή, έχοντας επιδείξει αξιοθαύμαστο έργο στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς, συνεχίζει σήμερα αυτή την προσφορά της προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα, δηλώνοντας παρούσα στην προσπάθεια της χώρας και της κοινωνίας για ευημερία και πρόοδο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Πολεμικό Ναυτικό, αναγνωρίζοντας αυτή την προσφορά, ονόμασε την πτέρυγα 4Ν, πτέρυγα «Αλίκης Περρωτή».

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΝΑ

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε στην κ. Περρωτή «καλή δύναμη και υγεία για τη συνέχιση του πολύ σημαντικού έργου της που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Εξ ονόματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Ενόπλων Δυνάμεων και ασφαλώς του Πολεμικού Ναυτικού, σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας και σας ευχαριστούμε για την ευγενική σας κίνηση. Πάντα έλεγα, ότι ένα κερί αρκεί για να διαλύσει το πιο βαθύ σκοτάδι. Εδώ υπήρχε ήδη αρκετό φως, αλλά σήμερα αυτό το φως έγινε αρκετά λαμπρότερο».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ