ΥΕΘΑ για ΥΝΤΕΛ: «Η υπόθεση βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίαση»

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΟΛΟΥ

Νέα παρέμβαση έκανε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την υπόθεση απώλειας στρατιωτικού υλικού από την ΥΝΤΕΛ

 

Σε δήλωσή του στην  ΕΡΤ ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος για την υπόθεση της υπόθεση απώλειας στρατιωτικού υλικού από την ΥΝΤΕΛ τόνισε:

«Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και με ταχείς ρυθμούς, γιατί από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οι εντολές και επιστρατεύτηκε η κατάλληλη δύναμη των ελεγκτικών αρχών.

Είτε των στρατιωτικών αρχών με παρουσία Στρατιωτικού Εισαγγελέα από το Ναυτοδικείο είτε με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ προκειμένου να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση.

Αυτή τη στιγμή ακόμα διεξάγεται η προανάκριση, η σχετική έρευνα στη Βάση της Λέρου .Η προανάκριση διέπεται από την αρχή της μυστικότητας. Δεν επιζητούμε να έχουμε πληροφόρηση ώρα με την ώρα, αλλά γνωρίζουμε ότι η διαδικασία εξελίσσεται γρήγορα και ικανοποιητικά.

Οι έρευνες εντείνονται, προφανώς οδηγούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, δεν είναι όμως η δουλειά μας να ζητάμε περαιτέρω πληροφόρηση. Θα περιμένουμε το πόρισμα, αυτό δεν θα αργήσει. Προχωράει με γοργό ρυθμό και εντατικό και από εκεί και πέρα, όταν θα έχουμε το πόρισμα της προανακριτικής έρευνας θα δούμε και με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε.

Είπα από την πρώτη στιγμή να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα πάνω στο θέμα αυτό, είναι σοβαρό το θέμα ασφαλώς, σύντομα όμως θα ξέρουμε, ποιος, τι, πότε, πώς. Θα περιμένουμε όμως, πρέπει να σεβαστούμε τη μυστικότητα της διαδικασίας και να κρατήσουμε για την ώρα ότι οι ρυθμοί ήταν άκρως ικανοποιητικοί.

Θεωρώ ότι η υπόθεση βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίαση. Το πόρισμα ασφαλώς θα είναι αποκαλυπτικό και διδακτικό. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να προχωρήσει η έρευνα γρήγορα, διότι ασφαλώς αυτό το θέμα για εμάς, για την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι θέμα σοβαρό.

Ξέρουμε όμως ότι οι διαταγές, οι κανόνες ασφαλείας υπήρχαν. Η ιεραρχία είχε επικοινωνήσει τους κανόνες ασφαλείας και την ανάγκη τήρησής τους προς τα κάτω. Από εμένα δεν είναι θέμα διαδικασίας, αλλά κάποιου προσώπου που παρατύπως δεν τήρησε αυτή τη διαδικασία. Τα άλλα θα τα δούμε όταν με το καλό προκύψουν τα πορίσματα των ερευνών».

Σε δόσεις έγινε η κλοπή οπλισμού στη Λέρο

Στο μεταξύ καταιγιστικές συνεχίζουν να είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο, καθώς όσο περνάνε οι ώρες και οι αρχές πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, όλο και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, όλα συνέβησαν την πρώτη εβδομάδα του περασμένου Οκτωβρίου του 2018. Τότε, το στρατιωτικό υλικό φαίνεται ότι βγήκε από την επίμαχη αποθήκη, σε τουλάχιστον δύο δόσεις.

Ο πρώην οπλονόμος αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με τις αρχές και ισχυρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός πως δεν θυμάται και δεν γνωρίζει τίποτα. Από την άλλη, ο υπαξιωματικός που είχε την ευθύνη για την αποθήκη, έχει αποκαλύψει πρόσωπα και ονόματα. Κατονόμασε τουλάχιστον τους δύο βατραχανθρώπους που έχουν μπει στην αποθήκη και θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανοίγει ο κύκλος των ερευνών και στο μικροσκόπιο μπαίνουν και άλλα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά άτομα που την επίμαχη περίοδο είχαν πρόσβαση στην εν λόγω αποθήκη. Επίσης, από την έρευνα των αρχών προκύπτει πως η απογραφή που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2018 ήταν καθαρά εικονική, ενώ στα παραστατικά γράφτηκε πως όλα τα όπλα ήταν εντάξει.
Τα στοιχεία φωτιά

Υπενθυμίζεται ότι στέλεχος του Π.Ν. που υπηρετούσε στη Λέρο, με την ομολογία του «έκαψε» τρία άτομα για την κλοπή. Οι αρχές εστιάζουν στο ρόλο του προηγούμενου αποθηκάριου και δύο πρώην βατραχανθρώπων του ΟΥΚ.

Ο οπλονόμος της αποθήκης, σύμφωνα με τον Alpha, είχε παραμείνει στο νησί της Λέρου, ένα μήνα αφότου υπογράφηκε η μετάθεσή του και ζήτησε από τον νέο οπλονόμο τα κλειδιά της αποθήκης. Φαίνεται πως την επισκέφτηκε τουλάχιστον μια φορά, συνοδευόμενος από τους δύο βατραχανθρώπους.

Στη συνέχεια, ο νέος οπλονόμος κάνει την απογραφή, η οποία αποδείχθηκε πως ήταν εικονική. Την ίδια στιγμή, οι δύο άνδρες των ΟΥΚ αποστρατεύτηκαν το 2019. Κανείς δεν έχει καταλάβει το παραμικρό μέχρι τη στιγμή που ένας νέος, σχολαστικός οπλονόμος έφτασε στο νησί και ήλεγξε ενδελεχώς την αποθήκη. Ανακαλύπτει την κλοπή και σημαίνει συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβαρυντικό είναι και το οπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τις κάμερες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ