ΥΦΕΘΑ: Τηλεδιάσκεψη για την υλοποίηση δράσεων μνήμης προς τιμήν των ANZAC στη Λήμνο

Τηλεδιάσκεψη για την υλοποίηση δράσεων μνήμης προς τιμήν των ANZAC, στη Λήμνο πραγματοποιήθηκε σήμερα με κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Σεβασμιότατος κ.κ. Ιερόθεος Γ΄, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασία Αντωνέλλη, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλαττάς Λαμπρινός, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παύλος Μιχαλακέλης, εκπρόσωποι των ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Η ιστορική και πολιτιστική δράση προτάθηκε από το Υπουργείο Βετεράνων και Στρατιωτικού Προσωπικού της Αυστραλίας για να αποτίσει φόρο τιμής στους Αυστραλούς που συνέδραμαν με στρατιωτικά εκστρατευτικά σώματα τους Συμμάχους κατά τη διάρκεια του A΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο σε Διαδικτυακή επικοινωνία με τον Αυστραλό Υπουργό αρμόδιο για υποθέσεις Βετεράνων και Προσωπικού Άμυνας, Darren Chester παρουσιάστηκε στον ΥΦΕΘΑ πρόταση για κατασκευή μνημείων στο νησί της Λήμνου, ως ένδειξη τιμής στην προσφορά των εκστρατευτικών σωμάτων Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC) στον Α΄ & Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη μάχη της Καλλίπολης.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας και στοχεύει στην ανάδειξη της Λήμνου ως πόλο έλξης για Αυστραλούς, Νεοζηλανδούς, Βρετανούς και Έλληνες ομογενείς στην Αυστραλία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ