Ο ΥΦΕΘΑ στο Πυροβολικό: «Η θυσία των Πυροβολητών αποτελεί φωτεινό φάρο για τους Έλληνες» – ΦΩΤΟ

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Παρουσία του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή πραγματοποιήθηκαν οι  εκδηλώσεις εορτασμού της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας

 

Στον επίσημο εορτασμό της Μνήμης της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού (Ν. Πέραμος Αττικής) παρευρέθηκε σήμερα Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερο σεβασμό και θρησκευτική ευλάβεια, εορτάζουμε σήμερα στη Σχολή Πυροβολικού, τη μνήμη της Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, σε μια διπλή εορτή που συμβολίζει τον άρρηκτο δεσμό της Ορθοδοξίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και αναδεικνύει τη διαχρονική σύζευξη των δύο ακρογωνιαίων πόλων του Ελληνισμού, της Πατρίδας και της Θρησκείας.

Η θυσία της Αγίας στο βωμό της ορθόδοξης πίστης, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο υψηλής αξίας, που φωτίζει και χαλυβδώνει την θέληση του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή για όλους τους Πυροβολητές, που μετείχαν ενεργά σε όλους τους αγώνες του έθνους, θυσιάζοντας τη ζωή τους για τα ιδανικά τους και τιμώντας με το αίμα τους την ελληνική σημαία, επιτελώντας έτσι στο ακέραιο το εθνικό τους καθήκον, προασπίζοντας τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας.

Η δική τους θυσία, αποτέλεσε και θα συνεχίσει να αποτελεί στο διηνεκές, φωτεινό φάρο για όλους τους Έλληνες, λειτουργώντας ως εφαλτήριο εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Παράλληλα όμως τιμούμε και όλους εσάς, τους σύγχρονους Πυροβολητές, που συνεχίζετε αθόρυβα, αλλά επάξια το έργο των προκατόχων σας, ξεχωρίζοντας για την άριστη στρατιωτική και επιστημονική γνώση του αντικειμένου σας και τιμάτε στο έπακρο το εμβληματικό απόφθεγμα των πυροβολητών, «Ισχύς δια της Γνώσεως».

Αποτελεί άλλωστε δεδομένο, ότι στο όπλο του Πυροβολικού έχουν σήμερα ενσωματωθεί όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες, καθιστώντας το, ιδιαίτερο πολλαπλασιαστή ισχύος, στο σύγχρονο πολυπολικό πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σε μια περίοδο, που οι γνωστές απειλές κατά της εθνικής άμυνας της πατρίδας μας παραμένουν αμετάβλητες, απαιτείται από όλους μας συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Θα ήθελα με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού, να σας διαβεβαιώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας, αποτελούν κομβικό Πυλώνα Εθνικής Ισχύος, που δύνανται με την διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητά τους να εγγυηθούν, την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των πιθανών προκλήσεων και δυνητικών απειλών, διατηρώντας ακέραιη την εθνική τιμή και αξιοπρέπεια της Πατρίδας.

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες του Πυροβολικού,

Συνεχίστε με υπευθυνότητα, με υψηλό φρόνημα, με πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, με ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα, με αίσθημα καθήκοντος, με πίστη στη θρησκεία, με αισιοδοξία και πάθος, την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του πυροβολικού μας, μνήμονες της ιστορικής παρακαταθήκης, των αγώνων και των θυσιών των πυροβολητών προκατόχων σας και αποδείξτε καθημερινά και εμπράκτως, τι σημαίνει να είσαι άξιος απόγονος Μεγάλων Προγόνων αλλά και διαχρονικά άξιος υπερασπιστής της Πατρίδας.

Εύχομαι η Αγία Βαρβάρα να παραστέκει το νου και τα πυροβόλα σας και να χαρίζει υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Σας ευχαριστώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ