ΥΠΕΘΑ: Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για τους ΑΣΣΥ 1990

ΥΠΕΘΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στη λύση του φαίνεται πως φτάνει το σοβαρό ζήτημα των προαγωγών των Αξιωματικών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) έτους κατάταξης 1990.

Για το θέμα είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, στις 22 Μαΐου 2020.

Στην απάντησή του ο ΥΕΘΑ,  τόνισε ότι με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν.4494/2017, δεν υπήρχε ρητή πρόβλεψη του χρόνου προσμέτρησης και υπολογισμού της προϋπηρεσίας των αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ έτους 1990.

Όπως τονίζει ο υπουργός «από την ως άνω ρύθμιση εξέλειπε ρητή πρόβλεψη του χρόνου προσμέτρησης και υπολογισμού της προϋπηρεσίας τους, αντιστοίχως όπως ισχύει για τους καταταγέντες από 1/1/88 έως 31/12/89».

Για τον εν λόγω υπολογισμό, σημειώνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, για τον οποίο κρίθηκε ότι προκύπτει ασάφεια, βρίσκεται σε νομοτεχνική επεξεργασία πρόταση νομοθετικής ρύθμισης θεραπείας της, προκειμένου να καταστεί πρόδηλη η διαδικασία υπολογισμού των προαναφερθέντων ετών υπηρεσίας κατ’ αντιστοιχία με τους Αξιωματικούς ίδιας προέλευσης, οι οποίοι συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη υπηρεσίας μέχρι την 31/12/2014.

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε η βουλευτής κα. Ευαγγελία Λιακούλη με θέμα «Ανάγκη τροποποίησης νομοθεσίας για τους απόφοιτους Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών καταταγέντων έτους 1990», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Με το άρθ. 37 του ν.4494/17, περιλήφθηκαν στην περιοριστική εφαρμογή των διατάξεων περί κρίσεων και προαγωγών του ν.2439/96, ως ευνοϊκότερων, και οι Αξιωματικοί απόφοιτοι ΑΣΣΥ, που συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι την 31/12/2015, δηλαδή Αξιωματικοί που κατατάχθηκαν και το έτος 1990.

Από την ως άνω ρύθμιση εξέλειπε ρητή πρόβλεψη του χρόνου προσμέτρησης και υπολογισμού της προϋπηρεσίας τους, αντιστοίχως όπως ισχύει για τους καταταγέντες από 1/1/88 έως 31/12/89.

Για τον εν λόγω υπολογισμό, για τον οποίο κρίθηκε ότι προκύπτει ασάφεια, βρίσκεται σε νομοτεχνική επεξεργασία πρόταση νομοθετικής ρύθμισης θεραπείας της, προκειμένου να καταστεί πρόδηλη η διαδικασία υπολογισμού των προαναφερθέντων ετών υπηρεσίας κατ’ αντιστοιχία με τους Αξιωματικούς ίδιας προέλευσης, οι οποίοι συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη υπηρεσίας μέχρι την 31/12/2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ