ΥΠΕΘΑ: Υπογράφτηκε σύμβαση με τα ΗΑΕ για δημιουργία εγκαταστάσεων στον Αυλώνα για την διαμονή εκπαιδευόμενων

ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΕΘΑ – ΥΠΑΜ ΗΑΕ

Υπογράφτηκε σήμερα σύμβαση μισθώσεως παραχωρήσεως για τη στέγαση εκπαιδευομένων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), σε χώρο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ) παρουσία του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Διευθυντή του ΤΕΘΑ Αντιστρατήγου ε.α. Αντωνίου Κονδύλη και του Ακολούθου Αμύνης των ΗΑΕ στην Ελλάδα Ταξιάρχου Γιασίμ Σουράφα (Jassim Abdulla Adbul Latif Jassim Shurafa), παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Πρέσβη των ΗΑΕ στην Αθήνα κ. Σουλεϊμάν Χαμίντ Αλμαζρούι (Sulaiman Hamid Almazroui).

Προβλέπει την παραχώρηση έναντι αντιτίμου, εκτάσεως 88.349 τ.μ. εκ του Στρατοπέδου «Μελλίδη» στον Αυλώνα Αττικής για μια δεκαετία, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη στέγαση και εξυπηρέτηση εκπαιδευομένου προσωπικού των ΗΑΕ στην ΕΑΒ Α.Ε.

Οι εγκαταστάσεις που θα αναγερθούν θα είναι σύμφωνες με την κείμενη εθνική Νομοθεσία και μετά την πάροδο του εδαφονομίου των 10 ετών (ή της παράτασης που αμοιβαίως συμφωνηθεί) θα αποτελέσουν ιδιοκτησία του ΤΕΘΑ.

Σημειώνεται ότι η υπογραφή της Συμβάσεως με ξένο κράτος πραγματοποιείται από το ΤΕΘΑ για πρώτη φορά κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΕΘΑ – ΥΠΑΜ ΗΑΕ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΕΘΑ – ΥΠΑΜ ΗΑΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ