ΥΠΕΘΑ: Πουλάει εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει σε διαπραγμάτευση για την πώληση στρατιωτικού υλικού που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα.

300.000 βλήματα πυροβόλου των 105 χλστ θα πουλήσει η χώρα μας σε μια προσπάθεια να τονώσει το ταμείο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η πώληση θα γίνει με διακρατική συμφωνία και ήδη έχει συσταθεί στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η σχετική επιτροπή που θα κάνει την διαπραγμάτευση.

Τα λεφτά πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.net δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο λόγο παρά πάλι για αμυντικούς σκοπούς με βάση την νομοθεσία άρα δεν μπορούν για παράδειγμα να πάνε σε κάποια δράση υπερ του προσωπικού.

Βλήμματα των 105mm χρησιμοποιεί το M101A1 το οποίο βρίσκεται ακόμα σε χρήση σε διάφορες χώρες. Στην περιοχή μας το έχουν η Τουρκία, η ΠΓΔΜ, η Κροατία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το  Μ101Α1 είναι αμερικάνικης κατασκευής και προέλευσης και το ελληνικό Πυροβολικό άρχισε να προμηθεύεται μεγάλο αριθμό  από το 1951 μέχρι το 1970 τα οποία απο χρόνια έχουν εκτοπιστεί απο το διαμέτρημα των 155 χιλ ως καταλληλότερου για την Άμεσο Υποστήριξη.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν δείτε στιγμιότυπα απο την μετεκπαίδευση εφεδρείας, με Μονάδες Πυροβολικού της 79 ΑΔΤΕ που πραγματοποίησαν άμεσες βολές στο ΠΒ ΜΑΥΡΑΤΖΑΙΩΝ. Στη βολή συμμετείχαν έφεδροι εκπαιδευόμενοι καθώς και οπλίτες και οι βολές εκτελέστηκαν με ρυμουλκούμενα πυροβόλα 105 χιλ και αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλ.

Επίσης δειτε φωτογραφίες απο την ΤΑΜΣ ΑΣΤΡΑΠΗ που έγινε στα Μέγαρα τον Οκτώβριο του 2016 με εκπαιδευτικές βολές με ρυμουλκούμενα πυρ/λα Μ101 Α1 (105 χιλ) στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων Μεγάρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ