ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: Παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού

ΥΠΕΞ

Για «παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας» κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην εμπρηστική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

«Να δουν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδωσαν σημασία στη σημαία μας»

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του τούρκικου υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, αφού χαρακτήρισε την Ελλάδα κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, δήλωσε ότι τάσσεται κατά του Ισλάμ.

«Η Ελλάδα για ακόμη μία φορά έδειξε την αντίθεσή της στο Ισλάμ. Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου. Θα πρέπει να δουν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδωσαν σημασία στη σημαία μας», είπε μεταξύ άλλων το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει η τουρκική δημόσια τηλεόραση TRT.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ