Ύποπτες κινήσεις τουρκικού δεξαμενόπλοιου στο Αιγαίο που «μυρίζει» αντίστοιχο της Κέας

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ

Ένα παλιό τουρκικό δεξαμενόπλοιο φέρεται να κινούνταν ύποπτα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου, το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με το kathimerini.gr.

 

Ένα παράξενο συμβάν καταγράφηκε χθες το πρωί με ένα τουρκικό πλοίο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το kathimerini.gr, ένα παλιό τουρκικό δεξαμενόπλοιο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Αλι Αγά εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής, γύρω στις 8.30 να πραγματοποιεί ύποπτους κινήσεις στην περιοχή ανάμεσα στη Σάμο και τη Χίο.

Το πλοίο κινούνταν άλλοτε στα διεθνή και άλλοτε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, βρίσκονταν σε ετοιμότητα ενώ πλοίο του Λιμενικού πήρε εντολή να κινηθεί κοντά στο δεξαμενόπλοιο.

Στην περιοχή, μάλιστα, βρισκόταν και καράβι του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα που στελέχη του Λιμενικού προχώρησαν σε ενέργειες αναγνώρισης του πλοίου χωρίς να λαμβάνουν ανταπόκριση από τον καπετάνιο.

Για το περιστατικό δεν αποκλείστηκε και επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού.

Τελικά, στις 12.30 ενώ βρισκόταν πλησίον του Αγαθονησίου άλλαξε ρότα και επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Πηγές του Λιμενικού, σημειώνουν πως τα χαρακτηριστικά του πλοίου έμοιαζαν με εκείνα του δεξαμενόπλοιου που προσάραξε στην Κέα και είναι πιθανό ότι μετέφερε μετανάστες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με kathimerini.gr, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται εδώ και μέρες σε εγρήγορση ενόψει πιθανής απόπειρας μεταφοράς στην Ελλάδα μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων με μεγάλα τουρκικά δεξαμενόπλοια.

Μετά τον Έβρο και στα πλαίσια νέων υβριδικών απειλών οι ελληνικές αρχές αναμένουν ότι οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε ύποπτες κινήσεις στο Αιγαίο ειδικά όταν το επιτρέψει ο καιρός. Άλλωστε το παράδειγμα με το τούρκικο δουλεμπορικό στη Κέα έδειξε τον νέο τρόπο που θα επιχειρήσουν να ξεφορτώσουν καραβιές με μετανάστες σε ελληνικά νησιά.

Τους φόβους αυτούς εξέφρασε χθες και ο ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, σε τηλεοπτική συνεντευξή του αναφεέροντας ότι «αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ