Υπόθεση πυρομαχικών: Τι ζητά από την Εισαγγελέα Διαφθοράς ο Καμμένος

ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Επιστολή στην Εισαγγελέα Διαφθοράς στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

 

 

Με επιστολή του προς την κ. Ελένη Τουλουπάκη, Αντεισαγγελέα Εφετών, Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος – Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει χρήση οποιασδήποτε ευεργετικής διάταξης του νόμου περί ευθύνης υπουργών και δηλώνει ότι είναι έτοιμος να καταθέσει για να διευκολύνει την έρευνα για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Αναλυτικά η επιστολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου:

Προς :

Την κ. Ελένη Τουλουπάκη, Αντεισαγγελέα Εφετών, Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος – Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών

Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στην Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στην Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στην διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ