Υπουργείο Άμυνας: Ποιοι χάνουν λεφτά;

Κάθε πέρυσι και καλύτερα στο υπουργείο Άμυνας το οποίο αποδεχόμενο γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «κόβει» λεφτά.

Δυσάρεστα μαντάντα φερνει η αποδοχή της υπ’ αριθμ.177/2016 Γνωμοδότησης του ΣΤ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απο τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Με την υπογραφή του υπουργού οι εργαζόμενοι στο Πεδίο Βολής Κρήτης χάνουν την αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης που προέβλεπε η συλλογική σύμβαση εργασίας (Σ.Σ.Ε).

Και αυτό γιατί υπήρξε πράξη υπουργικού συμβουλίου (ΠΣΚ) η οποία ουσιαστικά αναιρούσε την  Σ.Σ.Ε. του Ιδιωτικού Προσωπικού του υπηρετούσε στο ΠΒΚ, μετά την 14-2- 2013.

Αφού λοιπόν η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν ισχύει επομένως και η προβλεπόμενη σ’ αυτήν αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης δεν καταβάλλεται.

Με την ίδια απόφαση καθορίζεται πως οι εργαζόμενοι στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) , μετά την 14-2-2013, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου, δικαιούνται μόνο την αποζημίωση του άρθρου 55 του π.δ.410/1988 (και αυτό ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους).

Τι είναι το Π.Β.Κ.

Στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’60, το ΝΑΤΟ ανέθεσε στην ειδική Συμβουλευτική Ομάδα Αεροναυτικής Έρευνας και Ανάπτυξης (AGARD) την μελέτη, για την ανεύρεση και οργάνωση ενός πεδίου βολής κατευθυνομένων βλημάτων στην Ευρώπη.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα και ανάλυση όλων των περιοχών που είχαν προταθεί, επιλέχθηκε τελικά ως καλύτερη τοποθεσία η περιοχή του Ακρωτηρίου στον κόλπο της Σούδας της Κρήτης.
Το Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) είναι ένα πολυεθνές κέντρο εκπαίδευσης το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1964 με τη υπογραφή της «Πολυμερούς Συμφωνίας» από 8 χώρες.
Σήμερα, τρεις  χώρες, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ολλανδία, οι οποίες καλούνται Χώρες – Χρήστες, αποτελούν ακόμη μέρη της παραπάνω συμφωνίας και χρησιμοποιούν το Πεδίο Βολής σε  μόνιμη βάση.
Το Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) υπάγεται διοικητικά στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και χρησιμοποιεί στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι άλλες δύο Χώρες – Χρήστες (Γερμανία και Ολλανδία) διαθέτουν Αξιωματικούς Συνδέσμους για την υποβοήθηση του έργου της Διοίκησης του ΠΒΚ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ