Υπ. Εθνικής Άμυνας: Πού και πόσες υπερωρίες εγκρίθηκαν

Χιλιάδες ώρες για υπερωρίες εγκρίθηκαν απο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με έναν προϋπολογισμό πολλών χιλιάδων ευρώ.

Του Κώστα Αττία

Χιλιάδες ώρες υπερωριών για τους μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ / ΓΕΣ αποφάσισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με την απόφαση οι ανάγκες για υπερωρίες υπάρχουν για την αντιμετώπιση απο πλευράς του Γενικού Επιτελείου Στρατού εποχικών, έκτακτων ή επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.

Η υπερωριακή, απογευματινή, νυκτερινή, Κυριακών και εξαιρεσίμων ημερών εργασία με αμοιβή, πέρα από το κανονικό ωράριο αφορά 2900 δημόσιους υπαλλήλους του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) όλων των κατηγοριών. Συνολικά στην απόφαση του υπουργού προβλέπονται μέχρι 75.000 ώρες για υπερωριακή απογευματινή εργασία, μέχρι 57.000 ώρες για νυχτερινή εργασία και για
εργασία Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, καθ ́υπέρβαση ή προς συμπλήρωση της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας.

Η συνολική δαπάνη για αυτές τις υπερωρίες θα φτάσει ώς τα 620.000 ευρώ προκειμένου σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλυφθούν διάφορες ανάγκες, μεταξυ άλλων όπως λέει το ΥΠΕΘΑ σε hot spot, σε στρατιωτικά νοσοκομεία, σε στρατιωτικά εργοστάσια, σε στρατιωτικές σχολές, αλλά και ανάγκες λειτουργίας Μειζόνων Σχηματισμών και Επιτελικών Γραφείων, των οποίων το πολιτικό προσωπικό, καλύπτει αυξημένες, έκτακτες και επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες και συμμετέχει σε έκτακτες και προγραμματισμένες ασκήσεις.

Απο την άλλη πάντως δεν υπάρχει κάτι νεώτερο σε ότι αφορά την διευθέτηση του χρόνου εργασίας του στρατιωτικού προσωπικού παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης προν δυο χρόνια. Το στρατιωτικό προσωπικό έχει ζητήσει να βρεθεί μια λύση είτε με την καταβολή αποζημίωσης είτε με την θεσμοθέτηση ενός ωραρίου που να μην είναι «λάστιχο» ή εστω με τον «συμψηφισμό» της απλήρωτης εργασίας με ασφαλιστικό χρόνο. Όπως υποστηρίζει η ΕΣΠΕΗΠ μάλιστα και μόνο οι απλήρωτες υπερωρίες υπερβαίνουν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι στρατιωτικοί για να αναγνωρίσουν ασφαλιστικό χρόνο οπότε θα μπορούσαν τα δυο να «συμψηφίζονται» αφού η πολιτεία δεν κάνει τίποτα άλλο για τους στρατιωτικούς.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ