Ζητείται ΕΛΠΙΣ να βγάλουμε χειμώνα!

Ο φετινός χειμώνα έχει προγραμματιστεί από κόμματα και πολιτικό προσωπικό να έχει διλλήματα και διχασμό και όποιος αντέξει

 

Θα κοπούν τελικά συντάξεις και ποιοί δεν θέλουν να κοπούν; Θα δοθούν τα αναδρομικά στους Στρατιωτικούς και άλλους και πότε; Εφάπαξ ή σε δόσεις; Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει λύση ή είναι εθνική προδοσία; Να περάσει το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ στους δήμους ή όχι; Φταίνε οι κερδοσκόποι για τα spreads και τις τράπεζες ή η κυβέρνηση; Τελικά βγήκαμε από τα μνημόνια ή όχι;

Ο χειμώνας μπαίνει με αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται στην ρημαγμένη ελληνική κοινωνία από τα κόμματα και τα ΜΜΕ, βαθαίνοντας το διχασμό, δημιουργώντας στρατόπεδα,  συγκρούσεις και αλλοφροσύνη. Και ακόμα είμαστε στην αρχή.

Στο βωμό των κομματικών συμφερόντων και του ανταγωνισμού που θα οξύνονται, με τριπλές ή και τετραπλές εκλογές να έρχονται, θα συνεχίσει να γίνεται «βομβαρδισμός» και ο ένας να αντεπιτίθεται στον άλλο.

Δυστυχώς έτσι «έστρωσαν» από νωρίς φέτος το «παιχνίδι» και καλούν τους πάντες να ακολουθήσουν σε αυτή την ρότα όλο το χειμώνα όσο εκείνοι θα διαχειρίζονται τις τύχες και το μέλλον μας για το οποίο δήθεν μετά εμείς θα αποφασίσουμε. Τι θα αποφασίσουμε όμως όταν άλλοι έχουν αποφασίσει για μας, χωρίς εμάς αλλά με το πιστόλι στον κρόταφο.

Χρειάζεται «κουράγιο» γιατί τα διλλήματα θα συνεχίζουν να μπαίνουν ολοένα και πιο επιτακτικά. Στρατηγικός σκοπός άλλωστε είναι να ασχοληθούμε μόνο με αυτά και να αντιπαρατεθούμε με αυτά.

Τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό έχουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και βρίσκουν τρόπους να κρατούν δεμένους κοινωνία και παραγωγικές δυνάμεις στο άρμα τους. Έτσι θα κυλήσει ο χειμώνας όπως όλα δείχνουν μέχρι να μπει η Άνοιξη και να καταλήξουμε στο εκλογικό ξεκαθάρισμα ή το απόλυτο ανακάτεμα που σήμερα δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πιο διχαστικές, πιο πολεμικές μέχρι να επικρατήσει κάποια πολιτική δύναμη. Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι θα αντέξει τελικά η κοινωνία και αυτό είναι το επικίνδυνο γιατί δε ξέρουμε το πως θα αντιδράσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ