Στρατηγός Ζιαζιάς: Η επιλογή έγινε με καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια!

ΦΡΕΓΑΤΕΣ

Του Στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά, επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ*

 

Τελικά επικράτησε η λογική και το Εθνικό Συμφερον .

Ιστορική ημέρα σημερα για το Πολεμικό μας Ναυτικό .

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .

ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΜΑΣ .

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ .

Η επιλογή έγινε μόνο και μόνο με καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια.!!!!

Η συμφωνία Γαλλίας – Ελλάδος  στο Παρίσι προβλέπει την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η χώρα είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους (όπως π.χ. η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ). Και αυτό είναι κρίσιμα πολύ σημαντικό απο κάθε άποψη.

Παράλληλα η Ελλάδα θα παραλάβει σε χρόνο – ρεκόρ, 3+1 φρεγάτες Belhara με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις και 3+1 κορβέτες Gowind!

Πρόκειται για μεγάλο και ποιοτικό άλμα για το Πολεμικό Ναυτικό που θα μπορέσει με άνεση να διατηρήσει αυτό που η Τουρκία προσπαθεί να αμφισβητήσει: την κυριαρχία του όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στη Μεσόγειο. Εκτός απ΄ αυτό όμως το πρόγραμμα για τα νέα πλοία του Στόλου αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ελπίζουμε ότι θα την εκμεταλλευθούμε…

Η Ελλάδα γινετα πλέον κυρίαρχη δύναμη  στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.  Η Κύπρος είναι πάρα πολύ κοντά πια!

Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις για να έχουμε Ειρήνη .

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :

Θα ηταν παράλειψη να μην αναφέρω οτι κάποιοι αναλυτές και δημοσιογράφοι αλλά και δηθεν «ειδικοί» την τελευταία περίοδο λοιδωρούσαν όλους εκείνους που επιχειρηματολογούσαν υπέρ της υπογραφής Στρατηγικής Αμυντικής Συμφωνίας με την Γαλλία για τους λόγους που παρέθεταν και εμμέσως επέκριναν την Κυβέρνηση για το ότι πέρσι ενώ όλα ήταν έτοιμα σταμάτησε την διαδικασία στο παρά πέντε. Αυτοί λοιπόν από προχθες  έγιναν βασιλικότεροι του…βασιλέως.

Ο καθηγητής Ιωάννης Μαζης , ο οποίος λοιδορήθηκε από τους «αυλοκόλακες» της εξουσιας, έγκαιρα ειχε ανάλυση και εκτίμηση ποιο ειναι το εθνικό μας Συμφερον , μέσα από ένα πλήθος παρεμβάσεων, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια προεξοφλούσε ως μονόδρομο την εμβάθυνση των σχέσεων Αθήνας – Παρισίου.

«Η Γαλλία είναι η μοναδική δύναμη, η οποία μπορεί να καλύψει το δημιουργηθέν γεωπολιτικό κενό στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή μετά την απόσυρση των Αμερικανών, και αποτελεί ευτυχή συγκυρία ότι παρουσιάζεται, αυτήν τη στιγμή, σύμπτωση των ελληνικών συμφερόντων με τα γαλλικά», θα αναφέρει ο καθηγητής τον Αύγουστο 2020 σε συνέντευξή του σε κυπριακό κανάλι.

ΑΙΣΙΟΝ ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ .


Περισσότερα άρθρα από το Στρατηγό Κωνσταντίνο Ζιαζιά:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ


 

 

*Ανάρτηση στο facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ