Ζιαζιάς κατά πολιτικών. Γιατί μιλάει για ΑΙΣΧΟΣ;

Ο στρατηγός ε.α. Κ. Ζιαζιάς πήρε θέση κατά των πολιτικών που δεν καταλαβαίνουν τον πόνο του ελληνικού λαού. Ποιά ήταν η αφορμή για την έκρηξη του;

Στην Ελλάδα ποτέ δεν μπορείς να πείς πως τα έχεις δει όλα.

Σε αυτό το κλίμα εντάσσεται και η πληροφορία για τους βουλευτές που παρά τον παχύ μισθό τους  αποφάσισαν να μην είναι όσο …αλληλέγγυοι θα είναι οι απλοί πολίτες.

Αν και αυτό θα το πάρει κάποια στιγμή το ποτάμι όπως και τόσα άλλα ο στρατηγός Ζιαζιάς  απο την μεριά του δεν το άφησε να πέσει κάτω.

Με ένα κείμενο – ποταμό στο facebook προσπαθεί έστω και αυτή την στιγμή να συνετίσει όσους έχουν χάσει κάθε επαφή με τις δυσκολίες του λαού μας.

Διαβάστε τι λέει σε αυστηρό ύφος στους πολιτικούς ο στρατηγός ο οποίος τους θυμίζει τα λόγια του Ιωάννη Καποδίστρια:

«Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματα μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν»

Ολόκληρο το κείμενο καταπέλτης του στρατηγού Ζιαζιά

Κριμα ,πως μπορείτε και κυκλοφορείτε στην κοινωνία,πως μπορείτε και πάτε στα χωριά μας ,δεν υπαρχει λίγη αυτογνωσία,δεν μπορείτε να πιάσετε τον πόνο και τον καημό του λαου μας αυτη την δύσκολη εποχη;

Το άρθρο 4 του Συντάγματος αναφέρει ότι οι ΄Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη,ανάλογα με τις δυνάμεις τους …αναφερω τα παραπάνω με αφορμή την αποκάλυψη εφημερίδας ότι ψηφίσθηκε διάταξη με την οποία Βουλευτές,Ευρωβουλευτές,διοικητές οργανισμών,αιρετοί Τ.Α κ.α θα πληρώνουν μειωμένη εισφορά αλληλεγγύης εν σχέσει με τους απλούς πολίτες υπολογιζομένης της μείωσης σε ποσό από 1.049 μέχρι 1.999 ΕΥΡΩ ετησίως…

Να θυμίσω ακόμη ότι οι πολιτικοί μας που ψήφισαν να φορολογείται από το πρώτο ΕΥΡΩ ο περιπτεράς της γειτονιάς τους διατηρούν πεισματικά αφορολόγητες σε σημαντικό ποσοστό τις υψηλές(για τα Ελληνικά δεδομένα)αποδοχές τους…

Η απάντηση κάποιων από αυτούς είναι ότι αυτό είναι “κόστος ομαλής λειτουργίας της δημοκρατίας μας”…….θα ήθελα να τονίσω ότι δεν λειτουργούν ηγετικά γιατί ο ηγέτης πάντα συμμετέχει πρώτος στις θυσίες τις οποίες ζητά από άλλους ..

Θα ήθελα να τους θυμίσω ότι στην αρχαιότητα ο Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας στην αρχαία Αμφίπολη με 150 Σπαρτιάτες νίκησε χιλιάδες Αθηναίους γιατί όπως γράφει ο Θουκυδίδης μπήκε μπροστά λέγοντάς τους ότι “θα αποδείξω ότι δεν είμαι καλύτερος στο να προτρέπω άλλους παρ΄ότι είμαι στο να θέτω σε εφαρμογή ο ίδιος τις προτροπές μου…”..

Η ηγεσία για να μπορεί να έχει επαφή με τους πολίτες και να τους συνεγείρει σε αγώνα ανασύνταξης της χώρας πρέπει να εμπνέει και σίγουρα η με ευρεία έννοια ηγεσία δεν μπορεί να εμπνεύσει όταν δίνει την εντύπωση ότι αγωνίζεται για διατήρηση κάποιων προνομίων της..

Κρίμα.Αίσχος!!!

Την ώρα που βύθισαν τη χώρα στην ύφεση και το λαό στη φτώχεια, νομοθετούν για… τους εαυτούς τους.

Συγνωμη για το ύφος των γραφομένων μου …….αλλα ……..πως θα σωθεί αυτη η πολυπαθη πατριδα;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ