Ζουράφα: Τουρκική κορβέτα επιχείρησε να εμβολίσει το ΝΑΒΑΡΙΝΟ

Σοβαρό επεισόδιο στην νησίδα Ζουράφα με τουρκική κορβέτα κορβέτα να επιχειρεί να εμβολίσει τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ! Οι Τούρκοι επιθυμούν ατύχημα!

 

 

Τούρκος κυβερνήτης έστρεψε ξαφνικά τη κορβέτα δεξιά με αποτέλεσμα η σύγκρουση με τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ να αποφευχθεί στο παρά τρίχα.

Το συμβάν δείχνει ότι η Τουρκία επιθυμεί να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο. Η Τουρκική κορβέτα κατέπλευσε χθες στην περιοχή, παραβιάζοντας τα ελληνικά ύδατα.

Αμέσως η Φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ που έπλεε στην περιοχή λόγω της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017, έσπευσε στην περιοχή και ζήτησε από το τουρκικό πλοίο να βγει από τα ελληνικά ύδατα.

Η τουρκική κορβέτα αρνήθηκε, κατά την πάγια τακτική των Τούρκων κι έτσι το ΝΑΒΑΡΙΝΟ επιχείρησε να ανακόψει τον τουρκικό πλου σε ελληνικά ύδατα.

Αιφνιδιαστικά ο κυβερνήτης του τουρκικού πλοίου άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να περάσει “ξυστά” από την πλώρη του ΝΑΒΑΡΙΝΟ.

Φάνηκε σαν να επιθυμούσε να εμβολίσει το ελληνικό πλοίο. Ο Έλληνας κυβερνήτης έκανε ελιγμούς αποφυγής κι έτσι γλιτώσαμε ένα ατύχημα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ στην φρεγάτα έσπευσε τόσο ο Αρχηγός του ΓΕΝ όσο και ο Αρχηγός Στόλου λίγο μετά το επεισόδιο.
Στο ΝΑΒΑΡΙΝΟ η ηγεσία του ΓΕΝ

Συγκεκριμένα το ΓΕΝ ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 31 Μαΐου έως την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, επέβη στη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» και παρακολούθησε αεροναυτικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου.

Πάντως από το ΓΕΝ τονίζουν ότι η παρουσία της ηγεσίας του ΠΝ ήταν προγραμματισμένη λόγω της άσκησης και δεν προέκυψε μετά το περιστατικό.

 

ΤΣΟΥΝΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι βέβαιο ότι η ελληνική πλευρά, παρά τις καθησυχαστικές ανακοινώσεις, δεν θα αφήσει το περιστατικό να περάσει και θα ενημερώσει τους συμμάχους για την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ