Ο Κώστας Ηλιάκης πιάνει 4 φορές τα 9G σε εκπαίδευση στις ΗΠΑ (Video)

ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ 9G

Κώστας Ηλιάκης: πιάνει τα 9G τέσσερις φορές σε εκπαίδευση στα F-16 Block 52+ στις ΗΠΑ.

Εις μνήμη του αδικοχαμένου ήρωα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Κώστα Ηλιάκη.

Πρόκειται για υλικό από την παρουσία του αείμνηστου Κώστα Ηλιάκη στις Η.Π.Α. στις 5/4/2002, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για να γίνει εκπαιδευτής στα τότε νέα F-16 Βlock 52+.

Ο Έλληνας πιλότος διακρίνεται μέσα στην ανθρωποφυγόκεντρο, όπου παρέμεινε 17 ολόκληρα λεπτά, έχοντας πλήρη επικοινωνία με τους εκπαιδευτές και φτάνοντας τα 9G τέσσερις φορές.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε 8 χρόνια μετά, από τον αδελφό του αδικοχαμένου πιλότου, τον Φίλιππο Ηλιάκη, αποκαλύπτει την πυγμή και την ικανότητα που είχε ο Έλληνας Σμηναγός κατά την διάρκεια σκληρής και επίπονης εκπαίδευσης.

Ο Φίλιππος Ηλιάκης γράφει στη δημοσίευση του για τον αδελφό του:

Ο Κώστας Ηλιάκης στα 9G! 8 Χρόνια μετά! Κωστή στο χρωστάω, δεν ξεχρέωσα όμως… Το βίντεο για όσους έχουν την υπομονή να το δουν είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ από το DVD που του έδωσαν στην Αμερική στις 5/4/2002, όταν ανάμεσα στην εκπαίδευση σαν εκπαιδευτής στα νέα F-16 Block 52+, πέρασε και από την ανθρωποφυγόκεντρο. 17 ολόκληρα λεπτά κλεισμένος μέσα, πλήρης επικοινωνία με τους εκπαιδευτές, 4 φορές έφτασε τα 9G (πίεση 9φορές το βάρος του σώματος του), άντεξε την δοκιμασία, ήρεμος όπως πάντα. Αφιερωμένο και σε αυτούς που σας αποκαλούν “αντιπαραγωγικούς”. Μην στεναχωριέσαι για ότι βλέπεις από εκεί ψηλά εδώ στην γη, απλά γύρνα το κεφάλι σου αλλού, όπως έκανες πάντα… Δεν σε ξεχνάμε, μην μας ξεχάσεις………….” 


Κώστας Ηλιάκης: Το χρονικό, το πόρισμα, το μνημείο και η επεισοδιακή διάσωση του Τούρκου πιλότου


 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ