Αν ο Ερντογάν ήθελε πόλεμο με την Ελλάδα θα τον είχαμε

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Η παραφιλολογία και οι αμετροεπείς ισχυρισμοί διεθνών παραγόντων για το ρόλο τους στην απολύτως τεχνητή ελληνοτουρκική κρίση έχουν την τιμητική τους τις τελευταίες ώρες.

Στην ουσία του το όλο θέμα είναι μια επίπλαστη διαδικασία για να πειστούν οι δύο πλευρές, κυρίως η Ελλάδα, να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από την Ελληνική πλευρά, κυρίως από την κοινή γνώμη, χωρίς πολιτικές απώλειες για την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει αποδείξει πως όταν θέλει να πράξει κάτι δεν το πολυσυζητάει. Γιατί θα συζητούσε ή ακόμα περισσότερο θα εμποδιζόταν στο να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα; Θα φοβόταν μήπως την αντίδραση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ ή των ΗΠΑ; Ήδη η Τουρκία έχει ανοιχτά πολεμικά μέτωπα στην προσπάθειά της ν’ αποδείξει κυρίως στη διεθνή κοινότητα πως είναι ισχυρή περιφερειακή δύναμη, η μεγαλύτερη της Ανατολικής Μεσογείου, γεγονός που δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Και πληθυσμιακά, αλλά και οικονομικά και στρατιωτικά διαθέτει σημαντικά περισσότερους πόρους από οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Ακόμα κι αν ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή για θερμό επεισόδιο αυτό έγινε για λόγους εντηπώσεων και μόνο. Και είναι απορίας άξιον πως οι ντόπιοι και ξένοι αναλυτές δίνουν μεγαλύτερη αξία στο γεγονός. Κάποιοι που διαβάζουν πίσω από τις γραμμές είναι βέβαιοι πως αργά ή γρήγορα το θερμό επεισόδιο θα συμβεί. Άλλωστε εμείς εδώ είχαμε αναδείξει την τακτική του ψεύτη βοσκού που χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος στο σχεδιασμό του.

Αυτό που είναι σημαντικό τούτη την ώρα είναι η ενιαία εθνική αντιμετώπιση του ορατού κινδύνου να συρθούμε σε μια διαπραγμάτευση χωρίς αύριο που θα θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία της Ελλάδος στο Αιγαίο. Μόνη λύση είναι η άμεση χρήση του δικαιώματος μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και στην ανατολή όπως έγινε και στη δύση. εκεί πλέον το καθεστώς της επόμενης μέρας θα είναι διαφορετικό και θα δούμε αν η Τουρκία τολμήσει να χρησιμοποιήσει το casus belli για να μας “τρομάξει”. Οφείλουμε να δείξουμε σε φίλους κι εχθρούς πως δε φοβόμαστε, άλλωστε δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε, άλλοι όμως έχουν πολλά να χάσουν κι εκεί εμείς μπορούμε να βασίσουμε τη διαπραγματευτική μας τακτική.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα, άλλωστε τα ίδια ακριβώς έγραψα χθες σε σχόλιο μου για τα 2 υπερόπλα που διαθέτει στη φαρέτρα της η Ελλάδα και πρέπει να τα είχε βάλει στο τραπέζι από μέρες….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ