ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO: Οι μαχητές Ευέλπιδες της ΣΣΕ τίμησαν τη σημαία της Ελλάδας στο Westpoint – ΦΩΤΟ

WESTPOINT - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας της ΣΣΕ στο διεθνή διαγωνισμό στο Westpoint των ΗΠΑ παίρνωντας τα εύσημα για την μαχητικότητα της

«Αγωνίστηκαν ως Έλληνες». Η ελληνική σημαία και αυτή της ΣΣΕ βρέθηκε για πρώτη φορά στο διεθνή διαγωνισμό Στρατιωτικών Ακαδημιών στο Westpoint που χαρακτηρίζεται για την απαιτητικότητα και σκληρότητά του.
Η ελληνική ομάδα των Ευελπίδων δεν κατάφερε απλά να ανταπεξέλθει σε όλα τα αγωνίσματα που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στα οποία διαγωνίστηκαν για πρώτη φορά αλλά να πάρουν και τα εύσημα των Αμερικανών για την μαχητικότητά τους και το επιχειρησιακό δέσιμο.
Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια και στην ομάδα αλλά και στη Διοίκηση και τους Αξιωματικούς του Συντάγματος Ευελπίδων που με πάθος φρόντισε να προετοιμάσει μαζί με τους υπόλοιπους αξιωματικούς τους Ευέλπιδες ώστε να ανταποκριθούν.
Σίγουρα οι εμπειρίες που θα μεταφέρουν τα μέλη της ομάδας από τον διαγωνισμό θα αποτελέσουν σίγουρα παρακαταθήκη για την επόμενη ομάδα που θα ακολουθήσει.
Χαρακτηριστικές είναι οι πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες που έφτασαν και μεταφέρει το Armynow. Net για το περιβάλλον και τη φύση των αγωνισμάτων αλλά και το που διακρίθηκε η ελληνική ομάδα.
ΣΣΕ WESTPOINT ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Αρκεί να σημειωθεί ότι το 80% των ομάδων που έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό για πρώτη φορά δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν όλο τον διαγωνισμό ενώ φέτος ήταν όπως αναφέρουν οι πληροφορίες 1,7 φορές πιο δύσκολος.
Φέτος μάλιστα ενσωματώθηκαν σε κάθε επιχειρησιακή αποστολή και νέες δοκιμασίες φυσικής κατάστασης που εφαρμόζουν στελέχη των ΕΔ των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, η κάθε ομάδα εκτέλεσε επιχειρησιακή αποστολή σε συγκεκριμένο χρόνο υπο συνθήκες μάχης έχοντας καθαρά επιχειρησιακό προσανατολισμό ο οποίος έχει αποκτηθεί από τις επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
ΣΣΕ WESTPOINT ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Οι Έλληνες Ευέλπιδες κατάφεραν λοιπόν να ολοκληρώσουν 12 επιχειρησιακές αποστολές με πλήρη τακτική ανάπτυξη και διαδρομές 65 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 30 ώρες και σε ένα εντελώς άγνωστο έδαφος.
Μάλιστα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν άκρως επιχειρησιακές και Ευέλπιδες κινήθηκαν και διαβίωσαν για 30 ώρες υπό καταρρακτώδη βροχή χωρίς καμία προστασία και με φόρτο 30 κιλών ο καθένας σε όλη τη διαδρομή.
ΣΣΕ WESTPOINT ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Τα απαιτητικά αγωνίσματα

Η περιγραφή από τα αγωνίσματα που μεταφέρθηκαν στο Armynow.net αναδεικνύουν χαρακτηριστικά τις σκληρές και απαιτητικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Ευέλπιδες
Οι επιχειρησιακές αποστολές δίνονταν στον Ομαδάρχη ο οποίος έπρεπε μέσα σε 3 λεπτα να την αναλύσει και να την εκτελέσει όλη η ομάδα σε χρόνο 10 λεπτών.
ΣΣΕ WESTPOINT ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Συγκεκριμένα περιελάμβαναν:

  • Προσδιορισμός και κατάδειξη στόχου σε ΠΒ ενώ η υπόλοιπη ομάδα μετέφερε πυρομαχικά ΠΒ με βαθμολόγηση ποιότητας, κατάδειξη και ποσότητας πυρομαχικών που μεταφέρθηκαν, βολές πιστολιού σε 10 λεπτά από 2 μέλη της ομάδας ενώ οι υπόλοιποι μετακινούσαν – έσπρωχναν όχημα Hummer.
  • Νυχτερινό και ημερήσιο στίβο τοπογραφίας με χρόνο και 12 σημεία σε απόσταση 8 χιλιομέτρων σε δύο ώρες.
  • Λέμβος παραλαβή εγκατάσταση και πορεία σε λίμνη με προσβολή πυρών εγκατάλειψη λέμβου και εκτίμηση τακτικής κατάστασης από τον Ομαδάρχη σε χρόνο 5 έως 7 λεπτά!
  • Στίβος εμποδίων σε ανηφορικό δρομολόγιο με 6 εμπόδια ειδικών δυνάμεων σε απόσταση 800 μέτρα σε 5 έως 6 λεπτά.
  • Πρώτες βοήθειες μάχης TCCC σε χρόνο βαθμολόγηση ενεργειών και μεταφορά της κούκλας του τραυματία βάρους 90 κιλών, πάνω από εμπόδιο ύψους δύο μέτρων καθώς και διέλευση όλης της ομάδας πάνω από αυτό σε χρόνο.
  • Οι άγνωστες αποστολές δίνονταν με το πέρας της προηγούμενης από σημείο σε σημείο η κίνηση γινότανε με χάρτη και πυξίδα από καλυμμένο δρομολόγιο

ΣΣΕ WESTPOINT ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Η συνολική τους εμφάνιση έκανε τον Αμερικανό Διοικητή του Westpoint να δώσει τα εύσημα ιδιαίτερα για την τακτική και το επιχειρησιακό δέσιμο των Ελλήνων.
Χαρακτηριστικό ακόμα και πολύ σημαντικό για τα αγωνίσματα ήταν ότι η ελληνική ομάδα ήταν η μοναδική από αυτές που δεν έχουν μητρική γλώσσα την αγγλική και δεν χρειάζονταν μεταφραστή.
ΣΣΕ WESTPOINT ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Και για να αντιληφθεί κανείς την αξία της ελληνικής συμμετοχής αρκεί να αναφερθεί ότι οι Αμερικανοί επέλεξαν τις ομάδες μεταξύ 36 λόχων και 4.400 σπουδαστών μετά από τρείς διαγωνισμούς που έγιναν στην ίδια περιοχή και με γνωστά τα αντικείμενα του διαγωνισμού που εξετάσθηκαν.
Η ελληνική ομάδα θα μάθει σήμερα την οριστική της κατάταξη και αύριο επιστρέφει στην Ελλάδα όπου σίγουρα θα τους περιμένουν όλη στη ΣΣΕ για να τους συγχαρούν.
Επαναλαμβάνουμε όμως ότι ασχέτως της θέσης στην τελική κατάταξη η συμμετοχή τους για πρώτη φορά στο δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό και το γεγονός ότι κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία όλα τα αγωνίσματα δείχνει και το μέγεθος της αποφασιστικότητας και μαχητικότητας που διακατέχει τους Έλληνες Ευέλπιδες.
ΣΣΕ WESTPOINT ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ