«Εξυπηρέτηση συμφερόντων» και κυβερνητική αδιαφορία για το κλείσιμο των ΕΑΣ Υμηττού καταγγέλει το ΚΙΝΑΛ

ΕΑΣ ΕΒΟ

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και το ΚΙΝΑΛ καταγγέλει την κυβέρνηση για την απόφαση να κλείσει τις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στον Υμηττό και να μεταφέρει εκεί το πρωθυπουργικό γραφείο και υπουργεία αδιαφορώντας για την στήριξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

«Δεν σταματά να μας ξαφνιάζει αρνητικά η κυβέρνηση … περιμέναμε βέβαια ότι κάτι έχει κατά νου για το οικόπεδο των ΕΑΣ στον Υμηττό…» επισημαίνει στην ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ και σημειώνει

«Σε χθεσινή ενημέρωσή της, η διοίκηση των ΕΑΣ προς τα στελέχη της εταιρείας και τους συνδικαλιστές αναφέρθηκε ότι προγραμματίζεται η μεταφορά του εργοστασίου του Υμηττού στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Λαύριο, ενώ σχεδιάζεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εργοστάσιο του Υμηττού, όπου θα εξαγγείλει δημόσια τη δημιουργία "Υπουργικού πάρκου" με μεταφορά αριθμού Υπουργείων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, καθώς επίσης και τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού στον 7 ο όροφο του κτιρίου της κεντρικής διοίκησης.

Να ληφθεί υπόψη ότι η μεταφορά των εγκαταστάσεων δεν απορρέει από κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο, ούτε υπάρχουν αρχικές σχετικές μελέτες, ενώ εκφράζονται έντονοι  φόβοι ότι αυτά τα σχέδια τερματίζουν ουσιαστικά τον τομέα παραγωγής πυρομαχικών στην Ελλάδα, ενώ διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι οι εξαγγελίες υποκρύπτουν εξυπηρέτηση συμφερόντων ιδιωτών επενδυτών».

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ):

«Το Κίνημα Αλλαγής με επανειλημμένες του παρεμβάσεις είχε επισημάνει τις αδιαφανείς προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) που είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών στη Χώρα μας.

Είχαμε εκφράσει την ανησυχία για το μέλλον της εταιρίας λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας να εκπονηθεί ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχέδιο από το οποίο θα προέκυπταν οι αναγκαίες δράσεις και πιθανές αναδιαρθρώσεις που έπρεπε να υλοποιηθούν για την εξυγίανση και ανάπτυξή της. Είχαμε επίσης εκφράσει φόβους ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ε.Α.Σ. ανεξάρτητα των αναγκών και της προοπτικής της.

Οι ανησυχίες και οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της διοίκησης της εταιρίας, προφανώς με έγκριση του πρωθυπουργού, περί μεταφοράς των εγκαταστάσεων της εταιρίας από τον Υμηττό προς το Λαύριο, χωρίς μια τέτοια δράση να απορρέει από κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο και από τις αναγκαίες σχετικές αναλυτικές μελέτες. Πρόκειται για εξυπηρέτηση συμφερόντων που επιδιώκεται να καλυφθούν με την παράλληλη εξαγγελία μεταφοράς κάποιων υπουργείων στους χώρους του σημερινού εργοστασίου και δημιουργίας πρωθυπουργικού γραφείου στο παλαιό γραφείο του μακαρίτη επιχειρηματία Μποδοσάκη στον 7 ο όροφο του κτιρίου της διοίκησης της εταιρίας;

Το Κίνημα Αλλαγής θα προσπαθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο να εμποδίσει την διάλυση της εταιρίας, ειδικότερα σε μια περίοδο που η αμυντική βιομηχανία της Χώρας θα έπρεπε να αποτελεί το κέντρο της κυβερνητικής προσοχής. Αναμένοντας τις επίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού το Κίνημα Αλλαγής επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά».

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ