Κλείνουν τα ΕΑΣ στον Υμηττό για να γίνουν πρωθυπουργικό γραφείο και υπουργεία! Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ

ΕΑΣ ΕΒΟ

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μετά την γνωστοποίηση από την Διοίκηση των ΕΑΣ στους εργαζόμενους ότι κλείνει το συγκρότημα εργοστασίων Υμηττού προκειμένου να μεταφερθούν εκεί υπουργεία και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Με κοινή τους δήλωση του ο Θοδωρής Δρίτσας, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Α΄ Πειραιά  και ο Γιώργος Τσίπρας Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Δυτικής Αττικής ​της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλουν ότι: Για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη η αμυντική βιομηχανία της χώρας είναι αόρατη.

Ειδικότερα σημειώνουν στην κοινή δήλωση:

«Για κανένα από τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα δεν υπάρχει πρόβλεψη συμμετοχής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και δεν έχει εκπονηθεί κανένα στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση της. Αντίθετα σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της διορισμένης διοίκησης των ΕΑΣ προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα αποδυνάμωσης τους με την ανακοίνωση σε στελέχη και εργαζομένους την απόφαση να προχωρήσει ουσιαστικά στο κλείσιμο του συγκροτήματος εργοστασίων Υμηττού (ΣΕΥ).

Η ΝΔ δεν έκρυψε πότε την επιθυμία της να «αξιοποιήσει» το χώρο του ΣΕΥ δεν περιμέναμε  όμως πως αυτό θα γίνει σε βάρος της αμυντικής βιομηχανίας. Η διοίκηση των ΕΑΣ σήμερα απλά ανακοίνωσε στα στελέχη και στους εργαζόμενους των ΕΑΣ την μεταφορά στον χώρο 9 υπουργείων και του πρωθυπουργικού γραφείου. Χωρίς σχέδιο, χωρίς οικονομική μελέτη, χωρίς χρονοδιάγραμμα.

Ο ρόλος του ΣΕΥ στην διατήρηση και ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας είναι κρίσιμος και αυταπόδεικτος καθώς στις εγκαταστάσεις του παράγονται τα μεταλλικά μέρη των πυρομαχικών όλων των διαμετρημάτων, παράγονται εξολοκλήρου τα πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος και τμήματα του πυραύλου IRIS-T συνεπώς το κλείσιμο του, ή η απώλεια γραμμών παραγωγής ή των παραγωγικών του δυνατοτήτων, ισοδυναμεί με αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος σε συνάντηση του με τα Σωματεία των ΕΑΣ δήλωνε άγνοια για τα σενάρια «αξιοποίησης» του ΣΕΥ αν και έχει την εποπτεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Ακόμα και σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί.

Όπως σε όλους τους τομείς η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει με τη λογική βλέποντας και κάνοντας. Δεν υπάρχει κανέναν επιχειρησιακό σχέδιο, καμία μελέτη, ούτε τεχνική ούτε οικονομική για την μεταφορά και μετεγκατάσταση του ΣΕΥ. Καμία απάντηση στα σοβαρά ερωτήματα που υπάρχουν. Θα χαθούν γραμμές παραγωγής; Τι θα γίνει με τις παραδόσεις υλικών που πρέπει να πραγματοποιήσουν τα ΕΑΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και σε πελάτες εξωτερικού; Θα χαθούν θέσεις εργασίας; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης;

Η αμυντική θωράκιση της χώρας και κατά συνέπεια η αμυντική βιομηχανία της χώρας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με «ανεμελιά» από την Κυβέρνηση της ΝΔ και την καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] το ΚΙΝΑΛ καταγγέλει την κυβέρνηση για την απόφαση να κλείσει τις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στον Υμηττό και να μεταφέρει εκεί το πρωθυπουργικό γραφείο και […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ