Η απάντηση του ΥΠΕΞ στις πολεμικές ιαχές του Οκτάι και στο τούρκικο «casus belli»

ΥΠΕΞ

Σκληρή απάντηση στις σημερινές πολεμικές ιαχές του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, δίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ που χαρακτήρισε «αιτία πολεμου» την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια

 

«Η πρωτοφανής αντίληψη της Τουρκίας ότι δύναται να απειλεί με τη χρήση βίας γειτονικές της χώρες, όταν αυτές ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους, αντίκειται στον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό αλλά και σε θεμελιώδεις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας.

«Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε η σύγχρονη διεθνής τάξη δεσμεύουν όλα τα κράτη του κόσμου», αναφέρει και προσθέτει: «Δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά και αποτελεί ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να τις υπερασπιστεί αφού η παραβίασή τους σηματοδοτεί μέγιστους κινδύνους».

«Η Τουρκία δεσμεύεται από το ‘Αρθρο 2 (4) του Χάρτη των Η.Ε., μεταξύ άλλων. Αν έχει διαφορετική αντίληψη, ας το δηλώσει ρητά».

«Σε κάθε περίπτωση, της υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας της Ελλάδας δεν υπόκειται σε καμίας μορφής τουρκική αρνησικυρία», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κωφή και βωβή η. ΕΕ,στις καθημερινές πλέον προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.Ας είναι.Εμεις είμαστε σε εγρήγορση,έχουμε τη δύναμη,έχουμε το δίκιο, εθνικό και διεθνές με το μέρος μας , είμαστε έτοιμοι και τους περιμένουμε στη γωνία,αν κάνουν το λάθος να εμπλακούν μαζί μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ