«Η Ελλάδα έχει καταθέσει αίτημα συμμετοχής στη Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη» δήλωσε ο Πέτσας

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα συμμετοχής στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη μετά τα πολλαπλά σχόλια για την απουσία της χώρας

Κάτι φυσικά που δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι σήμερα από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα παρά τα σχόλια που είχαν γίνει για την απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη στην οποία την ίδια στιγμή η Τουρκία κατάφερε να επιβληθεί ως βασικός μέτοχος. Μένει να δούμε αν το αίτημα γίνει και αποδεκτό ή αν οι «σύμμαχοι» αποφασίσουν να μας κρατήσουν έξω και να έχουν κεντρικό συνομιλητή μόνο τον Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου briefing, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως «κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι απούσα αλλά αντίθετα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων».

«Θέλουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο επίπεδο αναζήτησης πολιτικής λύσης» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Πέτσας, κάνοντας λόγο για αίτημα συμμετοχής στη Διάσκεψη του Βερολίνου, η οποία θα πραγματοποιεί στις 19 Ιανουαρίου στη γερμανική πρωτεύουσα.

Επανέλαβε δε, ότι τα μνημόνια μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης είναι παράνομα και άκυρα, καθώς παραβιάζουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αποσταθεροποιούν την περιοχή της Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου θα λάβει χώρα, στον απόηχο της χθεσινής μαραθώνιας διαπραγμάτευσης στη Μόσχα για την επισφράγιση της συμφωνίας εκεχειρίας, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Παρά τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), o επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, αποχώρησε και ζήτησε  προθεσμία δύο ημερών, προκειμένου να μελετήσει με τους αρχηγούς των φυλών, που υποστηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ), το τελικό κείμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Μόσχα, πριν το υπογράψει. Να σημειώσουμε ότι τόσο ο ίδιος όσο και LNA κατήγγειλαν με αναρτήσεις στο Twiter την παρέμβαση της Τουρκίας χαρακτηριζοντάς της «άπληστη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Χάφταρ καταγγέλει την Τουρκία για «απληστία» και εξοργίζει τον Ερντογάν που τον απειλεί ανοιχτά

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Αθήνα όσο και ο LNA έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον των δύο μνημονίων συνεννόησης μεταξύ της Τουρκίας και της GNA, αντιδρώντας στη χάραξη κοινών θαλάσσιων συνόρων και την ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ