Ήρθε η ώρα των Αμερικανών; Ο Πομπέο στην Ελλάδα και ο Πάιατ μιλάει για «ελληνικό συμβιβασμό»

ΠΟΜΠΕΟ

Μετά από καιρό φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι αναλαμβάνουν ρόλο στην ελληνοτουρκική διένεξη την οποία είχαν αφήσει στα γερμανικά «χέρια» χωρίς πολύ σοβαρά αποτελέσματα.

Οι διεργασίες όπως φαίνεται είναι σε πλήρη εξέλιξη και δεν αφορούν μόνο τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας που θεωρείται σχεδόν δεδομένο πλέον ότι θα ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα με ενδεχόμενο ακόμα και πριν τη Σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου που θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει την όποια επιβολή κυρώσεων.

Η κρισιμότητα των εξελίξεων αποδεικνύεται και από το γεγονός της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο που αναγγέλουν και πολλές κυριακάτικες εφημερίδες στις 25 έως και 27 Σεπτεμβρίου. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στην Αθήνα, ενώ θα βρεθεί και στη βάση της Σούδας μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίκεντρο της επίσκεψης του είναι τα ελληνοτουρκικά και η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών και οι δύο πόλεις που θα επισκεφθεί συνηγορούν σε αυτό. Σίγουρα κατά την επίσκεψή του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα οι συνομιλίες του θα είναι εστιασμένες στα ελληνοτουρκικά. Πριν όμως βιαστούν πολλοί να πουν ότι θα στείλει μήνυμα στην Άγκυρα καλό θα είναι να περιμένουμε να δούμε και τι θα ζητήσει από την ελληνική πλευρά.

Κάτι που άφησε να εννοηθεί σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ο οποίος σε συνέντευξή του στο OPEN, αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές που αναμένονται να ξεκινήσουν μίλησε για «αναγκαίους συμβιβασμούς» που θα πρέπει να κάνει και η ελληνική κυβέρνηση. Βέβαια δεν εξήγησε τι ακριβώς συμβιβασμούς πρέπει να κάνει αλλά όπως φαίνεται οι Αμερικάνοι έχουν εμπλακεί πλέον ανοιχτά στα ελληνοτουρκικά και αναμένουμε που θα οδηγήσουν τις εξελίξεις.

Το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη:

armynow.gr google news

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή ξέρουν ότι την Τουρκία δεν την ελέγχουν, φάνηκε ξεκάθαρα πόσο τους υπολόγισε με τους S 400 ,οι ΗΠΑ στέλνουν τον Πομπεο για να γονατίσει την Κυβέρνηση στις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις των Τούρκων,αλλά και για να πετύχει την ΜΗ επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.Με τέτοιους συμμάχους τι τους θέλεις τους εχθρούς;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ