Τα «μαζεύει» ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας – «Προσπάθεια» ερευνών το Oruc Reis…

ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σε διορθωτική δήλωση προχώρησε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος. Τι διευκρινήσεις δίνει.

 

Σε διορθωτική δήλωση προχώρησε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος, μετά το σάλο που έχει προκληθεί από την πρωινή του δήλωση ότι το τούρκικο ερευνητικό πλοίο Oruc Reis που βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει κάνει έρευνες και μετά την ακριβώς αντίθετη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα δηλώνοντας ότι:

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαιτείται Άμεση Αλλαγή της Επικοινωνιακής Διαχείρισης στα Ελληνοτουρκικά

Μάλλον στο Μαξίμου βρίσκονται σε διακοπές και το επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω σε τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας, τους έχει ξεφύγει, με αποτέλεσμα ο καθένας να δηλώνει ότι πιστεύει. Πράγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει ή δεν μας λένε, ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά και την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ