Ο διάλογος στο ΝΑΤΟ «πάει καλά»! Στο Αιγαίο όμως συνεχίζεται ο «πόλεμος» με 30 παραβιάσεις από 2 CN-235

CN-235

Σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπέργκ δήλωσε ότι στις 6 συναντήσεις Ελλάδας – Τουρκία έχουν σημειώσει «καλή πρόοδο» με σκοπό την αποσυμπίεση, αποφυγή της σύγκρουσης, συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα.

Χθες όμως οι Τούρκοι με αντι – NAVTEX ζήτησαν την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου και σήμερα πάνω από το Αιγαίο αλώνισαν 2 κατασκοπευτικά CN-235 τα οποία προχώρησαν σε 30 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Δεν υπήρχαν πολλές αμφιβολίες και το έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι Τούρκοι ότι κάπως έτσι εννοούν τον διάλογο με την Ελλάδα με στρατιωτικές απειλές και προκλήσεις. Καλό θα  ήταν λοιπόν να γνωρίζουμε τι ακριβώς συζητάνε στις τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες οι δύο αντιπροσωπείες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ οι οποίες σύμφωνα και με τον Στόλτενμπεργκ σημειώνουν «καλή πρόοδο», γιατί αυτό μάλλον δεν φαίνεται στην πράξη.

Κατά τα άλλα περιμένουμε πότε θα ξεκινήσουν και πως θα εξελιχθούν και κυρίως το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας που ανακοινώθηκε χθες χωρίς λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις σημερινές παραβιάσεις:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 23η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 2

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 30

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι απλοί Έλληνες, αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν κάποιος να σε γρονθοκοπει και συ να κάνεις διάλογο μαζί του… αδιανόητες καταστάσεις,για τους απλούς πολίτες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ