Ο νέος χάρτης πρόκληση της Τουρκίας και οι «πεφτοσυννεφάκηδες» της Αθήνας

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Ο Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος Τουρκολόγος και Νομικός με ανάρτησή του στο FB σχολιάζει για όσους στην Αθήνα «πέφτουν από τα σύννεφα» με το νέο χάρτη πρόκληση της Τουρκίας που επεκτείνει στο μισό Αιγαίο το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης και υπενθυμίζει ότι είναι γνωστή ενέργεια εδώ και 19 χρόνια για την οποία η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα για να την εμποδίσει.

Το σχόλιο του Δρ. Δημήτρη Σταθακόπουλου:
Άλλος ένας άσσος στο μανίκι της Άγκυρας που θα πρέπει η Αθήνα να ” ακυρώσει ” . Εμφανίστηκε χάρτης που μοιράζει το Αιγαίο στη μέση, με αιτία την έρευνα & διάσωση . Όμως έχει μακρά ιστορία που ξεκινά το 1980 !
Όταν η Τουρκία ζήτησε από τον ΙΜΟ να εγκρίνει τον χάρτη αυτό, όπως και τη δημιουργία 11 θαλασσίων πεδίων βολής, αίτημα το οποίο είχε απορριφθεί.
Όμως το 2001 η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε το Ν. 24611, σύμφωνα με τον οποίο ορίστηκε μονομερώς το μισό Αιγαίο και το βόρειο τμήμα του FIR Λευκωσίας, ως περιοχή ευθύνης της Τουρκίας για θαλάσσια Έρευνα και Διάσωση.
Ο ΙΜΟ (Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας δηλ ο ΟΗΕ της Ναυτιλίας με έδρα το Λονδίνο), χωρίς αντίδραση της Αθήνας, συμπεριέλαβε τον Τουρκικό νόμο στο διεθνές εγχειρίδιο που αφορά στη θαλάσσια Έρευνα & Διάσωση.
Τώρα η Άγκυρα το ενεργοποίησε και είναι νομιμοφανές αν όχι ” νόμιμο ” αφού δεν έχει υπάρξει αντίδραση επί 19 χρόνια .
Τώρα , τρεχάτε ποδαράκια μου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr
armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άλλη μια από τις διαχρονικές παραλείψεις στην εξωτερική μας πολιτική,που δείχνει ότι προχωρούν όλες οι Κυβερνήσεις με ορίζοντα το σήμερα,ούτε καν με σχεδιασμό για το αύριο.Ειμαστε άξιοι των πολιτικών που επιλέγουμε πάντα και σαν λαός δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για όσα διαδραματίζονται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ