Οι αντιδράσεις έφεραν την πληρωμή στα στελέχη του ΣΞ για Σάββατα, Κυριακές και αργίες του 2019

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Την άμεση πληρωμή της αποζημίωσης λόγω εκτέλεσης 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, Κυριακές, επίσημες αργίες του 2019 ενέκρινε σήμερα ο ΥΕΘΑ

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενέκρινε τις αιτηθείσες ανακατανομές πιστώσεων του προϋπολογισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, για την άμεση πληρωμή της αποζημίωσης λόγω εκτέλεσης 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, Κυριακές, επίσημες αργίες και τις κατά περίπτωση τοπικές αργίες στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό του Ελληνικού Στρατού, για το έτος 2019. Η ρύθμιση αυτή διευθετεί ένα πολυετές πρόβλημα».

Η είδηση πάντως για την πληρωμή των αργιών είχε κυκλοφορήσει από νωρίς το πρωί καθώς στις Μονάδες στάλθηκε εντολή να αποσταλούν στο ΓΕΣ οι λίστες με τις 24ωρες υπηρεσίες μέχρι αύριο το πρωί. Βέβαια να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΥΕΘΑ αφορά μόνο τα χρήματα για το 2019.

Όπως σημείωνε και το ArmyNow.gr σε σημερινό του άρθρο, στον Στρατό Ξηράς έχει σταματήσει από 1-1-2018 να καταβάλλεται ακόμη και η αποζημίωση για εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας σε ημέρες αργίας, που ανερχόταν στο ποσό των 8,80 ευρώ/υπηρεσία. Θα δοθούν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πόσα οφείλονται στα στελέχη των ΕΔ; Σίγουρα πάντως πολλά περισσότερα από …120 ευρώ!

Εδώ σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τα στελέχη του ΣΞ στα στελέχη του ΠΝ και της ΠΑ η αποζημίωση καταβάλλεται κανονικά. Ένας εργοδότης δύο διαφορετικά μέτρα. Ίσως Παράλογο αλλά πραγματικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ