Οι Τούρκοι δεν παίρνουν από λόγια: Νέα Navtex για ασκήσεις με πυρά στα βόρεια της Κύπρου

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Νέα παράνομη Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Κορμακίτη εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η διαστακτικότητα και η άρνηση των Ευρωπαίων χθες να επιβάλουν άμεσα κυρώσεις στην Τουρκία έδωσε ακόμα περισσότερο αέρα στους αποδεικνύοντας όπως πολύ σωστά είπε ο Μακρόν δεν παίρνουν από λόγια αλλά μόνο από πράξεις.

Η Navtex εκδόθηκε στις 22:00 χθες και ισχύει από σήμερα μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ οι συντεταγμένες καλύπτουν περιοχή που αρχίζουν βορειοδυτικά του Κορμακίτη και φτάνουν μέχρι την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κερύνειας.

Ήδη το «Κύπρος Ράδιο» εξέδωσε Navtex με τη οποία χαρακτηρίζει την Navtex (1088/20) την οποία εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας ως παράνομη και ότι συνιστά παραβίαση της επικράτειας της Κύπρου, του διεθνούς δικαίου και τις διαδικασίες θαλάσσιας ασφάλειας. Σημειώνει ακόμη ότι ο μόνος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή είναι το ΚΣΕΔ Λάρνακας/Κύπρος.

Άλλωστε το απέδειξαν και σήμερα με τις προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι ο οποίος απείλησε ότι «Εάν η απόπειρα της Αθήνας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα δεν είναι αιτία πολέμου, τότε ποιο είναι;» ανέφερε ο Οκτάι.

Την ίδια στιγμή, η Yeni Safak σε δημοσίευμα της αποκαλύπτει ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την εντολή να δρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για σύγκρουση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει δοθεί εντολή στους πλοιάρχους του Πολεμικού Ναυτικού να απαντούν σε πιθανές προκλήσεις, δίχως να ρωτούν στην Άγκυρα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΑ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΕΚΟΝΤΕΣ ΑΚΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΜΑΣ;ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ,ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ,ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ κ.ΔΕΝΔΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ