Πολεμικό Μουσείο: Ανοίγει και πάλι τις πύλες του τη Δευτέρα παρά τα εμπόδια που του βάζουν

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Το Πολεμικό Μουσείο Αθήνας (και τα παραρτήματά του σε Θεσσαλονίκη, Τρίπολη & Ναύπλιο) ανοίγει τη Δευτέρα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κόντρα και ενάντια σε πλήθος εμποδίων και τον πόλεμο που δέχεται το ΔΣ.

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν με πρωτοβουλία τού Πολιτιστικού Σωματίου «Φίλοι τού Πολεμικού Μουσείου» απολυμάνθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και όλοι οι εξωτερικοί χώροι τού Πολεμικού Μουσείου από συνεργείο τού Δήμου Αθηναίων και είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί ξανά επισκέπτες μετά από αρκετό καιρό. 

Για να φτάσει όμως να ανοίξει με ασφάλεια τις πύλες του το Πολεμικό Μουσείο όπως ανάφεραν πηγές στο Armynow.gr πέρασε από 40 κύματα. Αυτό καθώς ο προϋπολογισμός του Μουσείου δεν έχει υπογραφεί ακόμα από το ΥΠΕΘΑ που είναι κατά νόμο υπεύθυνο για τα ΝΠΔΔ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αποτέλεσμα το μουσείο να αδυνατεί να κάνει οποιαδήποτε πληρωμή από την αρχή του έτους μπλοκάροντας κάθε λειτουργία του. Όπως μάλιστα προσθέτουν το ΥΠΕΘΑ ούτε καν απάντησε σε αίτημα του Πολεμικού Μουσείου για διάθεση χρημάτων για λήψη μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού.

Βέβαια το Πολεμικό Μουσείο έχοντας αποκτήσει την εμπιστοσύνη πλήθος προσώπων και φορέων, βρήκε δωρεές και οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να ανοίξει τις πόρτες του με ασφάλεια για το προσωπικό και τους επισκέπτες.

Η ειρωνεία είναι όπως μας μετέφεραν ότι ενώ το Υπουργείο «αδιαφορεί» ύποπτα για την λειτουργία του Μουσείου και βάζει εμπόδια, πρόσφατα ζήτησε την αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου για ενημέρωση στελεχών του, αδιαφορώντας αν μπορεί να υποστηρίξει αυτή την εκδήλωση. Γιατί για μια τέτοια εκδήλωση απαιτούνται μέτρα ασφαλείας, καθαριότητα, απολύμανση, τουαλέτες κλπ χωρίς το μουσείο να μπορεί να τα υποστηρίξει, αφού δεν έχει ούτε ένα ευρώ με υπαιτιότητα του ίδιου του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολεμικό Μουσείο: Μέχρι που θα φτάσει ο «πόλεμος» στο ΔΣ και τον Πρόεδρό του

Το Πολεμικό Μουσείο είμαστε σίγουροι ότι από αύριο θα έχει και πάλι ανοιχτές τις πύλες παρά τα εμπόδια που τίθενται και έχουν αναφερθεί ξανά ότι ξεκινούν από την τροπολογία ψηφίστηκε πριν μερικούς μήνες, και για πρώτη φορά δεν είναι υποχρεωτικό την προεδρία να την έχει ανώτατος απόστρατος αξιωματικός αλλά πρόσωπο με προσόντα manager, με τη δικαιολογία ότι πρέπει να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του Μουσείου! Αποτέλεσμα είναι να έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο ένας ιδιότυπος «πόλεμος» στη Διοίκηση του Μουσείου ώστε να παραιτηθεί και να τοποθετηθεί ο νέος εκλεκτός που φυσικά δεν θα είναι απόστρατος αλλά ακόμα ένας αποτυχημένος κυβερνητικός πολιτευτής.

Ελπίζουμε όλα αυτά κάποια στιγμή να τελειώσουν και να μπορέσει το Πολεμικό Μουσείο να συνεχίσει το πολύ καλό έργο που κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλάζοντας τη μορφή και τις δράσεις του, και να παίξει κεντρικό ρόλο στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ήδη έχει δρομολογήσει δωρεές και χορηγίες για την επέτειο των 200 ετών, ενώ με βάσει τα στοιχεία η κίνηση και η επισκεψιμότητά του έχει τριπλασιαστεί.

Δείτε φώτο από τη πρόσφατη απολύμανση των εξωτερικών χώρων του Πολεμικού Μουσείου:

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ