Στρατιωτικοί Συνδικαλιστές, που χάθηκαν όλοι;

ΕΜΘ

Στον παράλληλο κόσμο του στρατιωτικού συνδικαλισμού, εκεί που τα προβλήματα του προσωπικού γίνονται ενίοτε φέιγ βολάν για την αύξηση των κλικς κάποιων ενημερωτικών ιστοσελίδων, υπάρχει μια σχετική νηνεμία τον τελευταίο καιρό.

Μετά την εποχή των παχέων αγελάδων κατά τη θητεία Καμμένου στο ΥΕΘΑ μάλλον κάτι πήγε στραβά. Τον τελευταίο καιρό δε φαίνεται πως οι εκλογικές αναμετρήσεις στις τοπικές οργανώσεις των συνδικαλιστικών οργάνων μονοπωλούν το ενδιαφέρον των στρατιωτικών συνδικαλιστών.

Από την άλλη πλευρά, το ΥΠΕΘΑ δεν έχει προωθήσει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη μέριμνα του στρατιωτικού προσωπικού και τα χρονίζοντα θέματα συνεχίζουν να βρίσκονται στις καλένδες χωρίς να γίνεται κάποια γενναία προσπάθεια επίλυσής τους.

Οι συνθήκες ζωής του στρατιωτικού προσωπικού φαίνεται να δυσκολεύουν διαρκώς καθώς οι υπηρεσιακές απαιτήσεις λόγω των καταστάσεων με την Τουρκία. Οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει κυρίως από το Γενικό Γραμματέα του ΥΕΘΑ μάλλον δεν είναι αρκετές καθώς η γραφειοκρατία, η έλλειψη επαρκούς τεχνολογικής υποστήριξης αλλά και οι παθογένειες του Ελληνικού κράτους φροντίζουν πολλές φορές ν’ ακυρώνουν στην πράξη αποφάσεις που μπορούν να καλυτερεύσουν τη ζωή των στρατιωτικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι όποιες διεκδικήσεις των συνδικαλιστών περιορίζονται σε “αδικίες” που πρωτίστως αφορούν τους ΕΠΟΠ και τους προερχόμενους από τα ΑΣΣΥ στρατιωτικούς. Αυτές οι “αδικίες” είναι πολλές φορές καθοδηγούμενες από συνδικαλιστές που που αποκτούν αέρα “λύνοντας” προβλήματα συναδέλφων τους με αντιστάθμισμα την υποστήριξή τους στις ενώσεις στρατιωτικών.

Αφού ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ αντιπαρατέθηκαν στα δικαστήρια για το ποιος εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς συνδικαλιστικά, αφού έλυσαν πολλά προβλήματα των συναδέλφων τους με τρόπο μοναδικό και υπέροχο, αφού παγίωσαν το αμετάθετο των κορυφαίων συνδικαλιστών κι απόκτησαν δικά τους γραφεία στο ΥΠΕΘΑ, τώρα ασχολούνται πιο πολύ με τα της οργάνωσης τους και τα κουτσομπολιά που ακούγονται στις ενώσεις τους.

Είναι πραγματικά ν’ απορεί κανείς με την εκκωφαντική σιωπή τους σε θέματα που άπτονται της πραγματικής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως είναι ν’ απορεί κανείς που καμία ανακοίνωση δεν έχει βγει έστω για να πάρουν θέση σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Κατά τα τ’ άλλα αγωνίζονται για τους στρατιωτικούς και τη θέση τους στην κοινωνία. Εσωστρέφεια και ανυπαρξία κοινωνικού πλαισίου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των στρατιωτικών συνδικαλιστών που έταξαν πολλά, έπραξαν λίγα και στα δύσκολα έγιναν καπνός. Περιμένουμε αντιδράσεις από όλους όσους θίγονται με τη δημοσίευση αυτή.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις,από τα καταστατικά τους, έχουν σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων και των καλώς εννοουμενων συμφερόντων των μελών τους,δεν έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να ασκούν αμυντική ή εξωτερική πολιτική, αυτά είναι τομείς για ενασχόληση αρμοδιοτερων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ