Το ΥΠΕΞ καλεί τον Τούρκο πρέσβη για εξηγήσεις για τον εμβολισμό – Σκληρή ανακοίνωση για δηλώσεις Ερντογάν

ΥΠΕΞ

Σε εξηγήσεις κάλεσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο Πρέσβη για τον σημερινό εμβολισμό σκάφους του λιμενικού – Σκληρή ανακοίνωση για δηλώσεις Ερντογάν

 

Ο Τούρκος πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ μετά το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό στην Κω αλλά και των δηλώσεων του Ερντογάν, με τις οποίες παρομοίασε όσα συμβαίνουν στον Έβρο με τις θηριωδίες των Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ανακοίνωσε έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δυναμιτίζει συνεχώς το κλίμα με τις δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τούρκικη ακταιωρός εμβολίζει σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω – ΒΙΝΤΕΟ

Για τα γεγονότα στον Έβρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο Πρόεδρο. «Η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», τόνισε και πρόσθεσε ότι από την πλευρά της η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της.

«Προστατεύουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, Κανείς δεν πρόκειται να μπει από το παράθυρο, όποιος δικαιούται προστασίας να “χτυπήσει την πόρτα”», σημείωσε.

ΥΠΕΞ:  Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές οι σημερινές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας

Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές χαρακτηρίζει τόσο σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, όσο και το περιστατικό με το σκάφος στην Κω, με ανακοίνωσή του υπουργείο Εξωτερικών.

“Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας”, σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου. “Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής.” “Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ