Το τουρκικό “λόμπυ” και η Πέμπτη Φάλαγγα στην Ελλάδα

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΕΛΛΑΔΑ

Του Χαράλαμπου Τζιγκουνάκη, Αντιστράτηγου ε.α.

 

Από την περίοδο της εθνικής επανάστασης και την δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους , θες η νοοτροπία μας των ανοικτών οριζόντων , της θάλασσας, του εμπορίου,  ανέκαθεν  στη χώρα μας λειτουργούσαν ισχυρά “λόμπυ” ξένων…

Μάλιστα κάποια στιγμή  λειτουργούσαν και σαν κόμματα!!

Έτσι είχαμε το Αγγλικό κόμμα, το Γαλλικό και το Ρωσικό κόμμα!

Εννοείται ότι ο αρχικός σπόρος και τα απόνερα  αυτής της νοσηρής κατάστασης  συνεχίζει να υφίσταται και σήμερα και ανάλογα με την περίοδο που εξετάζουμε , είναι σε άνθιση η σε ύφεση για την συγκεκριμένη μεγάλη δύναμη που αντιπροσωπεύεται.

Κάποιος θα μπορούσε να πει πως είναι και δικαιολογημένη κατάσταση, μεγάλες δυνάμεις ήταν , ενήργησαν από κοινού για να τερματιστεί ο αγώνας της ανεξαρτησίας μας και να έχει ευτυχή κατάληξη.

Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα σήμερα , βρισκόμενοι σε σοβαρή κατάσταση με τον κίνδυνο άμεσου πολέμου με τους γείτονες εξ ανατολών , είναι η αποδεδειγμένη ύπαρξη και λειτουργία ισχυρού τουρκικού λόμπυ στη χώρα μας.

Η αρχική εμφάνιση του “λόμπυ” αυτό έγινε την περίοδο της χρεοκοπίας μας με την εξαγορά παγίων εγκαταστάσεων μας μαρίνες , ξενοδοχεία κλπ , επενδύσεις χωρίς ρίσκο και με εξασφαλισμένα τα κέρδη. Στη συνέχεια μέσω funds που δεν μπορείς να βρεις ποιος είναι που στο χρήμα , πολλοί υποψιάζονται πως έγιναν  αγορές τηλεοπτικών σταθμών και εντύπων ενημέρωσης.

Αυτά είναι οι ορατές όψεις του παγόβουνου…

Υπάρχουν και άλλες κρυφές που είναι αδύνατο να δημοσιοποιηθούν και μόνο από υποψίες μπορεί κάποιος  να πονηρευτεί και να κάνει έρευνα. Δεν ξέρω αν και πόσο αυτό θα ενδιέφερε τις κρατικές μας μυστικές υπηρεσίες.

Η δράση όλου αυτού του συρφετού (τουρκικό λόμπυ) είναι πια φανερή στον δημόσιο λόγο μας με την αχαλίνωτη ηττοπάθεια και τον ραγιαδισμό , ψοφοδεείς νοοτροπίες που καλλιεργούνται και έχουν εμπεδωθεί ως κυρίαρχη νοοτροπία!

Πεπεισμένος πια πως πέφτει πολύ χρήμα στην προσπάθεια αυτή.

Έτσι,  έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο η κατάντια μας , που αν γράψεις ότι το φιασκο των “διερευνητικών επαφών”  πρέπει άμεσα να σταματήσει , θα βγουν ένα σωρό “ειδικοί” πάσης μορφής να σε απαξιώσουν να σε υποτιμήσουν να σε περιγελάσουν, να σε πουν “στρατόκαυλο”, μπορεί και φασίστας πολεμοκάπηλος.

Ιστορια… 1936: Ο στρατηγός του Φράνκο  ,Εμιλιο Μόλα πολιορκεί  την Μαδρίτη και παραχωρεί συνέντευξη τύπου.

Η ερώτηση ήταν πια από της τέσσερεις φάλαγγες που διοικούσε θα έμπαινε  πρώτη στην πόλη… Η απάντηση που έμεινε κλασική έκτοτε … Μα ήδη βρίσκεται μέσα στην πόλη η “πέμπτη” μας φάλαγγα των Ισπανών πατριωτών….!!….

Γεμίσαμε “πεμπτοφαλαγγίτες” αδέρφια….

Διαβάστε επίσης:

Πώς 5η φάλαγγα στην Ελλάδα υποβοηθά τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας

 

 


Περισσότερα άρθρα από την Χαράλαμπο Τζιγκουνάκη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗΣ


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ