ΣΣΕ – Westpoint: Η ελληνική ομάδα προετοιμάζεται με εφόδιο την εμπειρία και για τους φετινούς αγώνες

WESTPOINT - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με μεγάλο εφόδιο την τεράστια εμπειρία που αποκόμισε η περσινή ομάδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στους πλέον απαιτητικούς διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες του Westpoint στις ΗΠΑ, ετοιμάζεται και φέτος να δώσει μαχητικό παρών.

Η ελληνική ομάδα των Ευελπίδων στην πρώτη της συμμετοχή πέρσι δεν κατάφερε απλά να ανταπεξέλθει σε όλα τα αγωνίσματα που πραγματοποιήθηκαν και στα οποία διαγωνίστηκαν για πρώτη φορά αλλά πήραν και τα εύσημα των Αμερικανών για τη μαχητικότητά τους και το επιχειρησιακό τους δέσιμο.

Δε θα μπορούσαν λοιπόν οι υπεύθυνοι της ΣΣΕ και ο Διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης να μην προετοιμάσουν και φέτος την ομάδα που θα θέσει υποψηφιότητα για τους αγώνες.  Πόσο μάλλον από τη στιγμή  που υπάρχουν ακόμα τέσσερις Ευέλπιδες, οι οποίοι συμμετείχαν στη περσινή ομάδα και έχουν την γνώση και την εμπειρία ώστε να την μεταφέρουν στους νεότερους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχιμη και πανέτοιμη η Ελληνική ομάδα της ΣΣΕ αναχωρεί για τους αγώνες του Westpoint – Αποκλειστικές ΦΩΤΟ

Φυσικά μιλάμε για υποψηφιότητα, καθώς ακόμα δεν είναι δεδομένη καμία συμμετοχή από το Westpoint το οποίο επιλέγει υποψήφιες σχολές μετά από εκατοντάδες αιτήσεις που γίνονται από όλο το κόσμο κάθε χρόνο.

Βέβαια, και αυτό πρέπει να επισημανθεί, πριν από την αίτηση στο Westpoint θα πρέπει να δώσει έγκριση στη Διοίκηση της ΣΣΕ το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κάτι το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει πράξει ακόμα.  Η καθυστέρηση στην απάντηση του ΓΕΣ, έχει δημιουργήσει κάποια ανησυχία και ελπίζουμε η ηγεσία να μην έχει επηρεαστεί από διάφορα κακόβουλα σχόλια που έγιναν πέρσι όσον αφορά τη θέση που κατέλαβε η ελληνική ομάδα.

Σχόλια στα οποία περίσσεψε η «χολή» από διάφορους «ειδήμονες» του πληκτρολογίου, οι οποίοι στο δικό τους «υπέροχο κόσμο» θεώρησαν ότι έπρεπε η ελληνική ομάδα να βγει πρώτη σε διεθνείς αγώνες που έλαβε συμμετοχή για πρώτη φορά. Όπου το 80% των ομάδων που έχουν πάρει μέρος για πρώτη φορά, δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν όλο τον διαγωνισμό, ενώ πέρσι ήταν 1,7 φορές πιο δύσκολος από τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO: Οι μαχητές Ευέλπιδες της ΣΣΕ τίμησαν τη σημαία της Ελλάδας στο Westpoint – ΦΩΤΟ

ΣΣΕ: Το ΒΙΝΤΕΟ που έφτιαξε το Westpoint για την ελληνική ομάδα

Είναι ενδεικτικά τα όσα μετέφερε Έλληνας Αξιωματικός μέσω ανάρτησης του ο οποίος βρέθηκε πριν λίγο καιρό στη US Military Academy (West Point) από τη συζήτηση που είχε με Άγγλο Αξιωματικό υπεύθυνο για την διοργάνωση του ετήσιου διαγωνισμού που αφορά μαθητές στρατιωτικών σχολών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγλος Αξιωματικός του είπε ότι: «Η κατάληψη μιας από τις τελευταίες θέσεις από την ΣΣΕ πέρσι θορύβησε και κυρίως στεναχώρησε πολλούς πέρσι στην Ελλάδα. Ο Άγγλος Άξκος επέμενε όμως ότι οι Ευέλπιδες τα πήγαν παρά πολύ καλά και το ότι δεν κατατάχθηκαν από τους πρώτους ήταν απόλυτα φυσιολογικό γιατί οι υπόλοιπες αμερικάνικες ομάδες ήξεραν τέλεια το έδαφος γιατί εκπαιδεύονται στην περιοχή κάθε ΣΚ (!). Επέμενε τόσο πολύ στην άποψη του ότι πήγαν πάρα πολύ καλά, που εκτιμώ ότι το εννοούσε και δεν το έλεγε από ευγένεια. Ενώ πάρα πολύ καλή εντύπωση του έκανε ο Έλληνας Αξκος που τους συνόδευε… (τον ξέρει κανένας ?)!»

Ασχέτως όμως με το γεγονός ότι το ΓΕΣ δεν έχει δώσει έγκριση ώστε να κατατεθεί αίτημα στο Westpoint και φυσικά χωρίς να είναι βέβαιη η συμμετοχή, η Διοίκηση της ΣΣΕ ξεκίνησε κανονικά από το καλοκαίρι να προετοιμάζει ομάδα.

Από τους 870 Ευέλπιδες ήδη έχουν επιλεγεί περίπου 80 και αυτή την εποχή γίνονται οι διαδικασίες για να καταλήξουν σε 30 ώστε μέχρι την Άνοιξη να συγκροτηθεί η 11μελής ομάδα (9 άντρες και 2 γυναίκες).

Ήδη όσοι έχουν επιλεγεί εκπαιδεύονται με πορείες με φόρτο μια από τις πλέον δύσκολες ασκήσεις όπως έδειξε η περσινή εμπειρία. Εάν όλα προχωρήσουν η ομάδα θα ξεκινήσει εντατική εκπαίδευση το Φεβρουάριο στο ΚΕΑΠ και το Μάρτιο μέσα στη ΣΣΕ.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της ΣΣΕ στο Westpoint δεν αποτελεί καθαρά αγωνιστικό ζήτημα αλλά εντάσσεται σε μια ολόκληρη νέα φιλοσοφία με νέους τρόπους εκπαίδευσης της νέας γενιάς που ξεκίνησε με Διοικητή του Συντάγματος τον Συνταγματάρχη Διοικητή του Συντάγματος Ευελπίδων Συνταγματάρχη Νικόλαου Γκρέτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΣΕ: Στρατιωτική εκπαίδευση και η νέα γενιά Ευελπίδων – Ο Δκτης Συντάγματος Ν. Γκρέτσας μιλάει στο Armynow.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ